بهینه سازی ارتفاع هسته حفاری تونل های نعل اسبی در اعماق مختلف حفاری در زمین های نرم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران،معماری با تاکید بر اشتغال زایی در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR02_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین مسلمیون

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، گروه عمران، زنجان، ایران

وحید حسینی تودشکی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، گروه عمران، زنجان، ایران

چکیده

همهروزه روشهای بهتری برای ایجاد سازه های دست ساز بشر ایجاد میشود و تونل ها نیز به عنوان بخشی از مهمترین ارکان ارتباطی یعنی راه ها، از این قاعده مستثنا نیستند. در این تحقیق با نگرش بر مطالعات انجام شده در خصوص تاثیر آیتمهای حفاری در بهینه سازی روند اجرای تونل در زمینهای نرم، به بررسی نحوه بهینه سازی هندسه ارتفاع هسته حفاری تونلهای نعل اسبی شکل، در زمینه ای نرم پرداخته شده است. برای اینکار یک جامعه آماری با تعداد 25 عدد مدل سهبعدی با مشخصات ژیومکانیکی خاک تونل امیرکبیر تهران (رسی)، و رفتار خاک موهرکولمب، و روش حفاری ترکیبی NATM رینگ کات، با ابعاد هسته حفاری متفاوت؛ یک نوع عرض هسته و 5 نوع ارتفاع هسته و همچنین 1 بعد دهانه 11,51) متر) تونل و در عمق حفاری 10) و 20 و 30 و 40 و50 متر) به روش المان محدود سه بعدی در 11 فاز محاسباتی توسط نرمافزار plaxis 3d tunnel ، تحلیل و آنالیز شدند. نتایج در جداولی متناسب با ابعاد هسته های حفاری تشکیل شدند و برای این اطلاعات به دست آمده، نمودارهایی به روش چندخطی ترسیم شد .نتایج نشان دادند که ابعاد هسته حفاری در میزان نشستهای سطحی و تغییرمکانهای کلی و قایم به وجود آمده در سطح زمین و مقاطع مختلف تونل، موثر است. در حالت کلی، تاثیر ابعاد ارتفاع هسته حفاری را با نرخهای مختلف در ابعاد متفاوت حفاری تایید مینماید.

کلیدواژه ها

تونل نعل اسبی- روش حفاری- رینگ کات- ارتفاع هسته حفاری – نرم افزار Plaxis 3Dtunnel

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.