بررسی و مدل سازی مقاطع بتنی با میلگرد FRP در نرم افزار ABAQUS

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران،معماری با تاکید بر اشتغال زایی در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR02_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2075
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شریعتی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

ابراهیم علامتیان

استادیار گروه عمران موسسه آموزش عالی خاوران

چکیده

خوردگی میلگردهای فولادی در بتن مسلح در محیط های خورنده و مناطق ساحلی همواره از مشکلات اساسی این نوع سازه ها محسوب شده و موجب افزایش هزینه های تعمیر و نگهداری میشوند. استفاده از میلگردهای FRP به منظور جلوگیری از خوردگی فولاد در بتن مورد توجه بوده است. این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه رفتار تیرهای بتنی مسلح شده با میلگردهای FRP و فولادی و پارامترهای تاثیر گذار بر روی آن انجام شده است. اعتبار سنجی با مقایسه نمونه های اجزای محدود و نمونه های آزمایشگاهی مرجع انجام شده اند. در این پژوهش 20 نمونه تیر بتنی در نرم افزار ABAQUS مدلسازی شده و در چهار گروه تقسیم بندی انجام گرفته است. در گروه اول تاثیر مقاومت فشاری بتن، گروه دوم تاثیرات میزان آرماتور کششی، گروه سوم تاثیر انواع میلگردهای FRP با الیاف مختلف شامل CFRP,GFRP و AFRP و در گروه چهارم تاثیر تغییرات عمق تیر مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که تیرهای مسلح شده با میلگرد FRP دارای ظرفیت باربری بیشتر و شکلپذیری کمتری در مقایسه با تیرهای مسلح شده با میلگردهای فولادی میباشند، به طوری که ظرفیت باربری تیرهای مسلح شده با میلگرد GFRP در مقایسه با تیرهای مسلح شده با میلگرد فولادی به میزان 36/79 درصد افزایش و شکلپذیری به میزان 6/8 درصد کاهش یافته است. از بین میلگردهای FRP با الیاف مختلف نیز میلگردهای با الیاف شیشه((GFRP از شکلپذیری مناسب به همراه ظرفیت باربری بالا برخوردار می-باشند، همچنین با استفاده همزمان میلگردهای FRP و فولادی در یک مقطع عملکرد خمشی این تیرها بهتر شده است.

کلیدواژه ها

تیر بتن مسلح، میلگردهای FRP، خوردگی، ABAQUS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.