ارایه رویکرد برنامه ریزی تصادفی برای مدیریت اختلالات در زنجیره تامین در شرایط عدم قطعیت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF05_669
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 744
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بابازاده

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

یاسر نعمتی

دکتری مدیریت صنعتی، دانشگاه مازندران

کوثر دریایی

کارشناس مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

این مقاله به بررسی شرایط عدم قطعیت تقاضا و اختلالات در مدیریت زنجیره تامین شرکت ها می پردازد. در این راستامقاله حاضر یک مدل جدید برای مدیریت اختلالات زنجیره تامین چند محصولی و چند عاملی با درنظر گرفتن هزینهخرید، هزینه موجودی و هزینه سفارش اضطراری پیشنهاد می نماید. همچنین شرایطی مانند سفارشات قبل و بعد ازاختلال نیز در مدل جدید در نظر گرفته شده و الزامات استاندارد کیفی و تحویل به موقع نیز در آن گنجانده شده اند. دراین مقاله رویکرد برنامه ریزی تصادفی بعه عنوان رهیافت حل مدل پیشنهاد شده و روش نمونه گیری مونت کارلو براینمونه گیری از احتمالات توزیع پارامترهای تصادفی به کار گرفته شد. برای پیاده سازی مدل برنامه ریزی اختلالات از شبیهسازی استفاده شده و در این راستا الگوریتم تجزیه بندرز L شکل (BD/L) برای حل مدل به کار گرفته شد. نهایتا، مدل پیشنهادی در GAMS کدنویسی شده و توسط پکیج CPLEX و DECIS حل شد. در حل این مدل هدف به حداقل رساندن هزینه کل در سناریو های مختلف و تحت سیستم دو مرحله ای است که با تحلیل و مقایسه هزینه ها اختلالاتبدست می آید. نتایج اجرای مدل نشان می دهند که بکارگیری این مدل در طرح ریزی و مدیریت زنجیره تامین می تواندباعث کاهش هزینه های تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری در مدیریت اختلالات در شرایط عدم قطعیت شده و موجب تداومفعالیت های کسب و کار و ایجاد زنجیره تامین انعطاف پذیر گردد.

کلیدواژه ها

اختلالات زنجیره تامین برنامه ریزی تصادفی، تجزیه بندرز، شبیه سازی مونت کارلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.