تعیین عوامل موثر در ارزیابی سیستم های هوش تجاری با تاکید بر یکپارچگی منابع سازمانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF05_635
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد مزرعتی

گروه مدیریت اجرایی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

رضا رادفر

استاد گروه مدیریت تکنولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

در عصر اطلاعات، سرعت در تولید و عرضه اطلاعات ارزشمند، یکی از رموز موفقیت در سازمان ها، موسسه ها و جوامععلمی است. هدف اصلی این پژوهش بررسی و تعیین عوامل موثر در ارزیابی سیستم های هوش تجاری با تاکید بریکپارچگی منابع سازمانی می باشد. در این پژوهش در ابتدا از طریق بررسی مقالات، کتب مرتبط و با استفاده از نظراتخبرگان شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات، بخش هوش تجاری، شهر تهران و در بازه مهرماه الی اسفندماه 1395تعداد 5 عامل به عنوان عوامل اصلی تعیین گردیده و سپس از طریق روش پارتو از مجموع 24 مدل/ منبع، 7 مدل/ منبعبه عنوان مرجع، انتخاب گردیده است. در ادامه با استفاده از ماتریس مدل- معیار، فراوانی هریک 369 معیار موثر وهمچنین به کارگیری روش چهار مرحله ای دلفی 40 معیار به عنوان معیارهای موثر در نظر گرفته شده است. به منظوررتبه بندی عوامل و معیارهای موثر، از مدل TOPSIS و با به کارگیری روش آنتروپی شانون، اولویت هریک از عوامل معیارها و اوزان آنها به ترتیب شامل عوامل سازمانی، مدیریت و کنترل پروژه، فنی و تکنولوژیکی، مدیریت انتظارات و نیازمندیها و یکپارچگی تعیین گردیده است. در انتها نیز بر اساس مدل ساختاری تفسیری (ISM)، روابط هریک از عوامل موثر به گونه ای که عوامل یکپارچگی و مدیریت انتظارات و نیازمندیها در سطح 1، عوامل فنی و تکنولوژیکی در سطح 2 و عوامل سازمانی و مدیریت و برنامه ریزی پروژه باقدرت نفوذ بالا وابستگی کم به منظور توجه ویژه جهت ایجاد تغییرات موثر در ارزیابی سیستم های هوش تجاری، در سطح 9 ، سطح بندی شده اند.

کلیدواژه ها

هوش تجاری، BI، ارزیابی، فناوری اطلاعات، TOPSIS، مدل ساختاری تفسیری، ISM، یکپارچگی منابع سازمانی، ERP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.