بررسی اثرات میزان اطمینان به اطلاعات موجود بر ایجاد رفتارهای تودهای در بازار مالی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF05_527
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد امیرخانی

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

اسدالله افشاری

استادیارگروه مدیریت، دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی ، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

این تحقیق به بررسی تاثیر میزان اطمینان و عدم اطمینان به اطلاعات در دسترس و ویژگی های رفتاری سرمایه گذارانبر ایجاد رفتار توده واری پرداخته است. بدین منظور ابتدا طرح آزمایش و پرسشنامه ای به منظور شناخت خصوصیاترفتاری سرمایه گذاران و نحوه ی تصمیم گیری آنها در ارتباط با خرید و فروش سهام در زمانی که اطلاعات عمومی وخصوصی محرمانه ای دردسترس دارند طراحی شد تا مشخص شود چه سرمایه گذاری با چه خصوصیات رفتاری به اطلاعاتمحرمانه خود وزن سنگینتری میدهد و چه سرمایه گذاری با چه خصوصیات رفتاری به اطلاعات عمومی وزن سنگین تریمی دهد و تصمیم گیری می کند. داده های موردنظر از پرسشنامه استخراج گردید و سپس با آزمون های آماری مقتضی موردتجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که افراد زمانی که اطمینان به اطلاعات پایین است عموما یا به اطلاعاتمحرمانه ی خود وزن میدهند و یا تصمیمی نمی گیرند و زمانی که اطمینان متوسط است اکثریت به اطلاعات عمومی خودوزن میدهند و دست به تقلید می زنند و زمانی که اطمینان بالاست نیز بیشتر به اطلاعات عمومی وزن میدهند و دست بهتقلید می زنند ولی این درجه از اطمینان منجر به توده واری کمتری نسبت به اطمینان متوسط می شود چرا که افرادبسیاری از پیشنهاد تحلیلگران استفاده می کنند و این باعث کاهش توده واری می شود.

کلیدواژه ها

اطلاعات در دسترس، رفتار تودهای، بورس، اطمینان و عدم اطمینان، سرمایه گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.