طراحی مدلی رفتاری برای احراز شایستگی های ذهنی مدیران با رویکرد نروساینس رفتاری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF05_328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید تقی زاده

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی ، دانشکده مهندسی پیشرفت ، دانشگاه علم و صنعت ایران ، تهران

علی بنیادی نایینی

استادیار و عضو هییت علمی گروه مدیریت ، دانشکده مهندسی پیشرفت ، دانشگاه علم و صنعت ایران ، تهران

چکیده

نیاز گسترده جهانی به تحول و بهبود فرایندهای مدیریتی و ساز و کارهایی که به تصمیم گیری بهتر مدیران منجر میشود، انگیزه اصلی شکل گیری نورولیدرشیپ بوده است. نورولیدرشیپ یک حوزه میان رشته ای است که به کشف،شناسایی و تبیین پایه های عصبی شیوه ها و رویکردهای رهبری و مدیریت سازمانی پرداخته و با شیوه ای بسیارهوشمندانه حوزه های دیگر علوم مرتبط با مغز و اعصاب را در کنار یکدیگر و به محوریت شناخت دور یکدگیر جمع کردهاست. شاید به طور خلاصه بتوان اینطور بیان کرد که هدف نهایی مدیریت بر پایه علوم اعصاب شناخت کارکردهای مغز،کشف ارتباط بین کارکردهای مغز و رفتارشغلی - سازمانی، رویکردهای رهبری و مدیریت، بهبود عملکرد شغلی و سازمانیو بهبود واصلاح رویکردهای مدیریت و رهبری سازمانی است. در این پژوهش با مطالعات میدانی صورت گرفته در حوزهنرولیدرشیپ و مفهوم شناسی شایستگی و همچنین با جمع آوری نظرات خبرگان مدل رفتاری شایستگی مدیران تهیهگردید. از دیگر ویژگی های قابل ذکر در این تحقیق استفاده از نرم افزارهای مهم علم سنجی به منظور آسیب شناسی ونقد نظرات محققان پیشین است. جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری صورتپذیرفت همچنین مدلسازی با به کمک Smart PLS و پردازش اطلاعات آماری توسط نرم افزار SPSS صورت گرفت. در نهایت این نتیجه حاصل شد که هوش هیجانی و انعطاف پذیری ذهنی در مدیران جزء مهم ترین رویکردهایی است که علوماعصاب شناختی برای احراز شایستگی مدیران تاکید می کند.

کلیدواژه ها

شایستگی ، نرولیدرشیپ ، توانمندسازی، هوش هیجان، کانون های ارزیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.