ارزیابی الگوریتم رمزگذاری (Data Encryption Standard) DES

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1850
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم عیدی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی نرم افزار کامپیوتر ، موسسه اشراق بجنورد

فرهنگ پدیداران

استادیار گروه کامپیوتر موسسه اشراق بجنورد

چکیده

در عصر امروز، با این حجم از معاملات آنلاین و ترابایت داده هایی که تقریبا در هر ثانیه و هر روز در اینترنت تولید می شود، امنیت اطلاعات یک چالش است. رمزنگاری بخشی جدایی ناپذیر از امنیت اطلاعات جهان است و با آن دنیای مجازی یک مکان امن تر است . الگوریتم های مختلف رمزنگاری وجود دارد که می تواند مورد استفاده قرار گیرد. در حالت ایده آل، کاربر به یک الگوریتم رمزنگاری کم هزینه و با عملکرد بالا، نیاز دارد . ما در این مقاله به یکی از معروف ترین و قدیمی ترین الگوریتم های رمزنگاری کلید تقارن DES-Data Encryption Standard می پردازیم . در ابتدا به تاریخچه ای از ابداع ، توسعه و کاربرد این نوع الگوریتم رمزگذاری داده متقارن پرداخته و سپس چگونگی توسعه آن به الگوریتم های DesNew1، DesNew2 و نهایتا الگوریتم (TripleDes) 3DES بمنظور پوشش نقاط ضعف و افزایش امنیت و کارایی این الگوریتم می پردازیم . به نگرانی های موجود در بحث طول کلید و امنیت رمزنگاری پرداخته و مقایسه ی جامعی از آن با رمزگذاری های 3DES، AES، RSA و blowfish ، بر اساس : پارامترهای(طول کلید، قابلیت تشخیص، سرعت، نسبت رمزگذاری و حملات امنیتی ، زمان رمزگذاری و رمزگشایی ، حافظه مورد استفاده و اثر بهمن و آنتروپی ) می پردازیم و تشریح و ارزیابی تیوری جامعی از این 5 نوع الگوریتم رمزگذاری خواهیم داشت و در نهایت نتایج تمام این مطالعات و مقایسه ها را در قالب نمودار و جداول مقایسه ای ، اریه می دهیم . تمام این موارد ، بینش ارزشمندی از DES را به ما ارایه می دهد .

کلیدواژه ها

رمزگذاری , ( encryption )رمزگشایی , ( decryption )الگوریتم رمزنگاری متقارن DES , ( symmetric encryption algorithm) سه گانه Advanced ) AES ,(TripleDes)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.