بررسی پس پردازش تصویر در رادیولوژی دیجیتال

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره ملی سالانه ایده های نوین پژوهشی در علوم مهندسی و تکنولوژی، برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: SETCO01_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه اتابکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی هسته ای گرایش پرتو پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

چکیده

پس پردازش تصویر یکی از شاخه های پرکاربرد دانش پردازش تصویر می باشد هدف ازاین شاخه تشخیص نقاط تفاوت دریکجفت تصویر است دو تصویر که درفواصل زمانی از یک موضع خاص تهیه شده اند بایکدیگر مقایسه گردیده و نقاط متفاوت بارز ومشخص می شوند هدف تشخیص تفاوت ها در قسمت های همپوشان یک جفت تصویر رادیولوژی می باشد که از یک موضع خاصدر زمان های متفاوت بدست آمده اند روش های تطابق تصویر به صورت های مختلفی عمل می کنند یکی از آنها روش featurebase matching بوده که در آن یکدسته از موضوعات برجسته و مشخص در دو تصویر پیدا شده و با یکدیگر تطبیق داده می شود روش پیشنهادشده در این دسته جایگرفته و با مقایسه مناطق بارز هردو تصویر قسمت های متفاوت را تشخیص میدهدجهت تعیین مناطق بارز هرتصویر نیز از عملگرهای لبه یاب استفاده کرده و مناطق موجود در تصاویر را مجزا می کند نهایتا بااستفاده از یکسری فاکتورهای مقایسه از جمله فاکتور فاصله طولی و عرضی نقاط مرزی از یک مبدا خاص که برای اولین باربه فاکتورهای دیگر اضافه کرده ایم مناطق متفاوت تشخیص داده می شود. این مقاله با شرح دقیقی از عملیات پردازش نقطه ای وفرآیند پردازش مکانی ادامه می یابد. اولین مورد از نقطه نظر نمودارستونی، جدول مراجعه ای (LUT) و قالب موردبحث قرارمی گیرد. دومی به توصیف فیلترمکانی فضایی (حلقه) و فیلترهای فرکانس فضایی با استفاده از فیلتر دیجیتال بالاگذر وپایین گذر به دنبال شرح مختصری از تکنیک افزایش کنتراست می پردازد. نتیجه گیری این مقاله خلاصه ای از پس پردازشتصاویر به عنوان ابزار مهمی برای کسانی می باشد که در محیط های تصویربرداری دیجیتال کار می کنند.

کلیدواژه ها

پس پردازش، رادیولوژی دیجیتال، پردازش نقطه ای، پردازش مکانی، فیلتر مکانی فضایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.