بررسی تکنولوژی های جدید در مرمت و استحکام بخشی سازه های خشتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره ملی سالانه ایده های نوین پژوهشی در علوم مهندسی و تکنولوژی، برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: SETCO01_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سواری

دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناهای تاریخی دانشگاه علم و صنعت ایران

علی عافیتی منزه

دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناهای تاریخی دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در حال حاضر سازه های خشتی در اکثر نقاط کویری ایران ساخته و مورد استفاده قرار می گیرند. این سازه های خشتی همانقدرکه ساده و بی تکلف بنا شدهاند به همان اندازه آسیب پذیر بوده و به خصوص در برابر نیروی زلزله مقاومت کمی از خود نشانداده و به سرعت تخریب می شوند. توجه به این نکته که بسیاری از این سازه های خشتی دارای ارزش هنری و تاریخی بوده ودر زمره آثار ثبت شده ملی و در مواردی مانند ارگ تاریخی بم به ثبت جهانی نیز رسیده اند باید استحکام بخشی در برابرعوامل آسیب رسان را برای این گونه سازه ها در دستور کار قرار داد. در مرمت و استحکام بخشی این سازه ها می توان از مواد ومصالح نوین ساختمانی همانند مواد کامپوزیتی و ژیوسنتیک ها، الیاف مصنوعی و نانو مواد که دارای استحکام بهتری نسبت بهمواد و مصالح سنتی می باشند بهره برد. این مقاله در نظر دارد که به معرفی تعدادی از مواد و مصالح مدرن که تواناییبهره گیری در مرمت و استحکام بخشی سازه های خشتی را دارد بپردازد.

کلیدواژه ها

مصالح خشتی، مقاوم سازی، الیاف پلی پروپیلن، FRP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.