بررسی جایگاه مولفه های هویت ملی درکتاب های ریاضی دوره ابتدایی بر اساس سند تحول بنیادین آموزش وپرورش در برنامه درسی با رویکرد تحلیل محتوا
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: RSCONF01_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 957
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه پیام نور مرکز مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
چکیده
هدف پژوهش حاضر، تحلیل محتوای کتاب های ریاضی دوره ابتدایی(تالیف(1396 و میزان انطباق آن با مولفه های هویت ملی سند تحول بنیادین آموزش وپرورش است. روش پژوهش تحلیل محتوا از نوع توصیفی است و فرمت های تحلیل محتوا مورد تایید سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی قرار گرفته است. جامعه آماری پژوهش کتاب ریاضی دوره ابتدایی بوده و نمونه آماری نیز کل جامعه در نظر گرفته شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش آمار توصیفی استفاده شده است.دراین پژوهش محتوای کتاب فوق الذکر در راستای شش سوال اصلی پژوهش انجام شده و طی آن 3 محور و 19مولفه مفهومی مرتبط با مفاهیم هویت ملی بررسی شده است. نتایج حاصل از بررسی نشان می دهدکه محورهای مفهومی در کتابهای فوقالذکر بیشترین توجه به ترتیب به محور هوست اسلامی با58/04، هویت ایرانی40/55و هویت متجددانه با 1/39درصد توجه به مفاهیم را داشته اند.در بین مولفه های مورد بررسی ،مولفه حجاب(124مورد) و فناوری های نوین(30مورد) بیشترین فراوانی ومولفه مهدویت و انتظار(1مورد) کمترین فراوانی راداشتند. نکته قابل توجه عدم توجه کتاب های فوق الذکر به محور حیات طیبه و زبان خارجه است وبطوری که فراوانی این محورها 0 است. در پایان نیز باتوجه به سند تحول آموزش پرورش پیشنهاداتی در جهت بهبود این رود ارایه شده استکلیدواژه ها
هویت ملی، تحلیل محتوا، سند تحول، کتاب های ریاضی دوره ابتداییمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.