تحلیل جامعه شناختی مسایل زنان سرپرست خانوار
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: RSCONF01_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 524
نویسندگان
استادیار و عضو هیات علمی .دانشکده علوم اجتماعی. دانشگاه پیام نور همدان
چکیده
از نظر جامعه شناسی اصطلاح سرپرست خانواده به کسی اطلاق میشود که قدرت قابل ملاحظهای در مقایسه با سایر اعضای خانواده دارد که معمولا مسن ترین فرد خانواده است و مسیولیتهای اقتصادی خانواده به عهده وی میباشد. در طول اعصار و قرون مختلف پدر به عنوان عنصر اصلی و محوری خانواده مسیولیت و تصمیم گیری نهایی در امور مختلف را بر عهده دارد و هر گاه پدر از خانواده دور بماند مادر با مسایل و مشکلات عدیدهای روبرو خواهد شد. طبق تعریف سازمان بهزیستی، زنان سرپرست خانوار زنانی هستند که عهدهدار تامین معاش مادی و معنوی خود و اعضای خانوار میباشد. در تحقیق حاضر که به روش اسنادی و کتابخانه ای و با هدف شناخت مشکلات زنان سرپرست خانوار و تحلیل نظریه های جامعه شناسی موجود در این زمینه صورت گرفته است این نتیجه حاصل شد که زنان سرپرست خانوار با مشکلات بسیاری روبرو هستند که میتوان به مواردی همچون مشکلات اقتصادی، ناامنی بدن، اختلال در روابط اجتماعی، تربیت فرزندان، انزوا و تنهایی، مشکلات عاطفی و روحی روانی، ازدواج مجدد و... اشاره نمود. بنابراین لازم است تا سیاستگذاری ها در جهت توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و کاهش مشکلات آنان باشد.کلیدواژه ها
زنان سرپرست خانوار، مسایل، تحلیل جامعه شناختیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.