ارزیابی باغات سنتی شهر قزوین با استفاده از نرم افزار i-Tree

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی و منابع طبیعی با محوریت فرهنگ زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: NSCONF01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی ضرابی

استادیار گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

سودابه مفاخری

استادیار گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چکیده

شهرها به عنوان محل زندگی انسان ها نیازمند عناصر طبیعی به ویژه درختان و فضای سبز هستند که این نیاز در سایه گسترش صنعت و کاربرد نادرست تکنولوژی نادیده گرفته می شود و به آن بهایی داده نمی شود. در این میان، اهمیت باغات سنتی قزوین با توجه به وسعت و ارزشمندی این باغات بر کسی پوشیده نیست. انواع گونه های موجود در باغ و ارزش هرکدام از این گونه ها در زمینه های مختلف و اینکه باغات سنتی چگونه میتوانند از جهات مختلف برای شهر سودمند باشند، بررسی و در نتیجه لزوم رسیدگی به آنها مطرح شده است. در ابتدا مقدمه ای پیرامون بررسی علل تخریب باغستان سنتی اطراف شهر قزوین، توجیه علمی حفظ و نگهداری باغستان سنتی اطراف شهر قزوین، گونه های موجود درختان در باغات سنتی قزوین شرح داده شده و سپس به معرفی نرم افزار i-tree که ابرازی به منظور محاسبه ارزش 5 گونه غالب از درختان، پرداخته شده است. این بررسیها منجر به دستیابی به سودکلی درختان، مقدار آب سطحی جمع آوری، سود حاصل، تاثیر گونه مورد نظر بر ارزش اقتصادی، میزان کاهش مصرف انرژی، جذب کربندی اکسید از هوا و محاسبه ارزش اقتصادی به همراه نمودارها نمایش داده شده است. با بررسی هر یک از شاخصهای مورد نظر، ارزش درختان به شکل بارزتری نمایان شده و اهمیت حفاظت از این میراث ارزشمند را به تصویر میکشد. در واقع هدف از ارایه این مقاله بررسی نقش و جایگاه باغات شهر قزوین و ارتقای کیفیت آن به وسیله این عناصر طبیعی ارزشمند و حفظ شهر پایدار برای نسلهای آتی و حاضر میباشد. روش تحقیق بر پایه مطالعات اسنادی- میدانی و به صورت توصیفی- تحلیلی میباشد

کلیدواژه ها

باغات سنتی، قزوین، ارزش اقتصادی درختان، نرم افزار i-tree ، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.