مقایسه عملکرد لاگون های هوادهی و برکه های تثبیت تصفیه فاضلاب شهر مشهد در حذف ازت و فسفر

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آب و فاضلاب با رویکرد اصلاح الگوی مصرف
  • کد COI اختصاصی: NCWW03_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5029
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسام حسنی

عضوهیئت علمی دانشکده محیط زیست و انرژی - دانشگاه آزاد اسلامی –واحدعلو

زهرا صادقی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست –آب و فاضلاب

فهیمه قنادی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست –آب و فاضلاب

چکیده

از روشهای ارزان قیمت تصفیه فاضلاب، برکه های تثبیت هستند که کاربرد آنها در مناطق دارای آب و هوای گرم در صورت وجود زمین کافی و ارزان قیمت بسیار مناسب میباشد. اگر چه برکه های تثبیت از نظر هزینه های ساختمانی اولیه ممکن است هزینه بر باشند ولی در مجموع از نظر کارهای ساختمانی ساده بوده و حداقل نیاز به تجهیزات الکترومکانیکال را دارا می باشند. علاوه بر این با توجه به عدم مصرف انرژی از نظر هزینه های بهره برداری و نگهداری نیز ارزان می باشند. یکی دیگر از روشهای تصفیه فاضلاب لاگونهای هوادهی هستند که به لحاظ هزینه های ساختمانی و استفاده از تجهیزات الکترومکانیکال نسبت به برکه های تثبیت بیشتر میباشد.این مطالعه به منظور مقایسه عملکرد برکه های هوادهی و برکه های تثبیت فاضلاب مشهد در حذف ازت و فسفرانجام گرفت. در این تحقیق عملکرد تصفیه خانه های فاضلاب موجود شهر مشهد به نامهای تصفیه خانه اولنگ، پرکندآباد 1 و پرکند آباد 2 که نوع روش تصفیه درتصفیه خانه اولنگ وپرکندآباد 2برکه تثبیت و پرکندآباد 1ازنوع لاگون هوادهی می باشد ، به لحاظ میزان حذف TSS ، TCOD ، TBOD5 فسفر، نیترات و MPN ازفروردین 87 تا آذر 87 مورد بررسی و تحلیل قرارگرفت که براین اساس مشخص گردید، راندمان هرسه تصفیه خانه به لحاظ حذف TBOD5, TCOD خوب و در رنج استاندارد حذف قرار دارد. در تصفیه خانه های مورد مطالعه فسفر حذف نمیشود که این امر در تصفیه خانه اولنگ و پرکندآباد 1که نوع تصفیه برکه تثبیت است ، بیشتر به چشم میخورد. میزان حذف نیترات نیز کم میباشدکه پس از بررسی راندمان حذف در هر یک از تصفیه خانه ها، نهایتا مقایسه بین استفاده از روش برکه تثبیت و لاگون هوادهی در شهر مشهد انجام گرفت و پس از بررسی و نتیجه گیری پیشنهاداتی جهت بهبود کیفیت فاضلاب خروجی ارائه شد.

کلیدواژه ها

تصفیه فاضلاب- برکه تثبیت - لاگون هوادهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.