تمایز سلول های بنیادی غشای آمنیوتیک به سلول های عصبی و بررسی ویژگی های آن
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تازه های سلولی مولکولی و اولین سمپوزیوم بین المللی ژنو میکس و پروتئومیکس
- کد COI اختصاصی: NCNCMB03_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 825
نویسندگان
مرکز تحقیقات علوم دارویی ، واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی - تهران - ایران
گروه آموزشی علوم سلولی مولکولی ، دانشکده علوم و فناوی های نوین ، واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی – تهران – ایران
گروه مهندسی زیست فرآیند، پژوهشگاه صنعت و محیط زیست، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری – کرج - ایران
چکیده
سلول های بنیادی مزانشیمی((MSC منابع متنوعی مانند مغز استخوان، غشای آمنیوتیک و مایع دارند. MSC دارای خواص ایمنی می باشند. به وسیله ی این سلول ها می توان به بازسازی و تعمیر بافت های آسیب دیده پرداخت. با این نوع سلول ها، ما می توانیم بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های عصبی را درمان کنیم. سلول های بنیادی غشای آمنیوتیک در پیوند هیچ واکنشی ایمونولوژیک یا تومورزایی از خود نشان نمی دهند و هیچ رگ خونی و رشته عصبی ندارند و به این دلایل برای درمان استفاده می شوند. در این مطالعه، سلول های بنیادی مزانشیمی را از غشای آمنیوتیک جدا کردیم، سپس برای بررسی مارکر های سطحی، از فلوسایتومتری استفاده شد. این سلول ها به سلول های استخوانی و چربی متمایز می شوند. در نهایت، سلول ها را به وسیله ی bFGF و EGF به عنوان محیط تمایزی به سلول های عصبی تمایز دادیم. پس از استخراج RNA و سنتز CDNA، بیان ژنهای PAX2 و NURR1 با Real Time PCR مورد بررسی قرار گرفت. سپس ایمونوفلورسانس مورد استفاده قرار گرفت و به بررسی بیان پروتیین β-tubulin III و MAPII پرداختیم. در نتیجه، MCS به هر یک از دو نوع استخوان و چربی متمایز می شود. مطالعه MCS پس از تمایز نشان داد که این سلول ها مورفولوژی سلول های عصبی را نشان داده و تمایز یافته اند. سطح بیان mRNA در PAX2 و NURR1 بالاتر از سلول های شاهد است. حفاظت از نورونها در بیماریهای عصبی مهم است و بیان ژن هایی مانند PAX2، Nurr1، β-tubulin III و MAPII نقش موثر در تمایز عصبی دارند.کلیدواژه ها
سلول بنیادی مزانشیمی، تمایز، سلول عصبی، غشای آمنیوتیکمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.