شناسایی ژن های کدکننده بتالاکتاماز VEB و PER در سودوموناس آیروژینوزا ایزوله شده ازبیماران به روش مولکولی PCR

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تازه های سلولی مولکولی و اولین سمپوزیوم بین المللی ژنو میکس و پروتئومیکس
  • کد COI اختصاصی: NCNCMB03_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره ماهوتی پور

گروه زیست شناسی )ژنتیک(، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

رضا میرنژاد

مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی،دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله،تهران، ایران

میترا صالحی

گروه زیست شناسی )ژنتیک(، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

زمینه: عفونتهای ناشی از سودوموناس آیروژینوزا مولد بتالاکتامازهای وسیعالطیف در سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته است. بتالاکتامازهای PER و VEB از مهمترین عوامل ایجاد مقاومت در باکتریهای گرم منفی از جمله سودوموناس آیروژینوزا هستند.هدف: هدف از این مطالعه، شناسایی ژن های کدکننده بتالاکتامازهای PER و VEB در سویه های سودوموناسهای آیروژینوزا ایزوله شده از بیماران بیمارستانهای شهر تهران با روش مولکولی PCR میباشد.روش بررسی: در این مطالعه،100 ایزوله بالینی سودوموناس آیروژینوزا از بیمارستانهای مختلف شهر تهران جمع آوری شده و با استفاده از تستهای بیوشیمیایی شناسایی شدند. مقاومت سویه ها نسبت به دیسکهای آنتیبیوتیکی ایمیپنم، پیپراسیلین تازوباکتام، سفتازیدم، سفیپیم، مونوباکتام و چند آنتی بیوتیک دیگر به روش دیسک دیفیوژن بررسی شد. جهت شناسایی ایزوله های مقاوم به آنتی بیوتیکها روش دیسک ترکیبی مورد استفاده قرار گرفت. سپس از روش مولکولی PCR برای ردیابی ژنهای PER و VEB استفاده شد.نتایج: فراوانی ژنهای VEB و PER به ترتیب برابر %9/3 و % 6/25 بود. همچنین 64 نمونه سودوموناس آیروژینوزا مولد بتالاکتاماز بوده و بیشترین وکمترین میزان مقاومت، به ترتیب برای ایمیپنم (68/1%) و پیپراسیلین تازوباکتام (14/3%) بوده است. بحث: با توجه به اینکه سودوموناس آیروژینوزا به عنوان یکی از عوامل مهم در ایجاد عفونتهای بیمارستانی مقاومت بالایی به آنتی بیوتیکها نشان داده است، تشخیص این ارگانیسمها در بیمارستان به منظور تجویز داروی مناسب، کنترل بهتر و جلوگیری ازانتشار آنها ضروری میباشد.

کلیدواژه ها

سودوموناس آیروژینوزا، بتالاکتاماز PER، بتالاکتاماز VEB، آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف، PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.