استفاده از الگوریتم فرامکاشفه ای ترکیبی در خوشه بندی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت با رویکرد اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: MERCONF01_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کوثری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آباده، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، آباده، ایران

چکیده

خوشه بندی یک حوزه پژوهشی چالش برانگیز بوده که جزو مسایل NP محسوب میگردد. یکی از معروفترین و پر کاربردترین الگوریتم های خوشه بندی k-Means می باشد. متاسفانه این الگوریتم وابسته به مقادیر اولیه مراکز خوشه هاست و به همین دلیل همیشه خوشه بندی را بطور کاملا صحیح انجام نمی دهد. یکی از بهترین و پر کاربرد ترین روشها در بین راه حل های ممکن برای رفع عیوب این الگوریتم ، الگوریتم های فراابتکاری و تکاملی می باشد. بر همین اساس ما با بررسی عملکرد این الگوریتم ها و شناخت نقاط قوت و ضعف هر یک ، اقدام به استفاده ترکیبی آنها با مسیله خوشه بندی کرده ایم . یکی از الگوریتم های توسعه داده شده در این تحقیق الگوریتم ترکیبی بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO) و الگوریتم جدید آموزش و یادگیری TLBO میباشداین ترکیب باعث بهتر شدن عملکرد الگوریتم گردیده است. به طوریکه در مقایسه با دیگر الگوریتم های موجود، سرعت همگرایی و اجتناب از میل کردن الگوریتم به سمت پاسخ های بهینه محلی به طرز چشمگیری بهبود یافته است.

کلیدواژه ها

داده کاوی ،خوشه بندی ،الگوریتم PSO،، الگوریتم TLBO ،الگوریتم K-means

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.