طراحی بهینه مبتنی بر عملکرد شبکه های توزیع آب در شرایط مختلف مصرف
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: سومین همایش ملی آب و فاضلاب با رویکرد اصلاح الگوی مصرف
- کد COI اختصاصی: NCWW03_101
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1350
نویسندگان
دانشیار و عضو قطب علمی مهندسی و مدیریت زیرساختها، دانشکده مهندسی عمر
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهر
چکیده
در طراحی بهینه مبتنی بر عملکرد شبکه های توزیع آب معمولا یک وضعیت بحرانی در شرایط بهره برداری انتخاب شده و قیود مربوط به قطر، فشار و سرعت به نحوی در نظر گرفته می شود که شبکه طراحی شده دچار کمترین تاثیرپذیری از وضعیت بحرانی گردد. هر چه تعداد قیود در نظر گرفته شده در مرحله طراحی بیشتر باشد از عملکرد شبکه در شرایط بحرانی اطمینان بیشتری می توان داشت. در شبکه های توزیع آب ممکن است شرایط بحرانی مختلفی ازقبیل اعمال دبی آتش نشانی، شکستن لوله ها و غیره رخ دهد. در این شرایط شبکه دیگر در حالت عادی قرار نداشته و ممکن است عملکرد آن به صورتی باشد که نتواند از عهده انجام وظایف در نظر گرفته شده برآید. برای اطلاع از عملکرد شبکه توزیع آب در شرایط بحرانی، به شاخصی نیاز است که میزان اطمینان از عملکرد شبکه در شرایط بحرانی را نشان دهد. همچنین شاخص مذکور باید بر مبنای روش تحلیل هیدرولیکی مبتنی بر فشار بوده تا نتایج واقعی تر باشد. عملکرد شبکه در شرایط بحرانی باید از یک مقدار حداقل قابل قبول برای این شاخص بیشتر باشد، تا بتوان اطمینان بیشتری نسبت به درستی عملکرد شبکه در حالت بهره برداری داشت. در این مقاله ابتدا طراحی بهینه یک شبکه نمونه برای دو حالت دبی متفاوت با استفاده از الگوریتم مورچگان انجام شده و سپس با در نظر گرفتن شکست لوله ها به عنوان یکی از شرایط بحرانی، شاخص های قابلیت اطمینان و تاب خسارت به صورت گره ای و سیستمی محاسبه می شود. پس از آن نحوه استفاده از این شاخص ها برای بهینه سازی به عنوان یک قید در طراحی ارائه می گردد. بر طبق این نتایج استفاده از تعریف تاب خسارت در مقایسه با قابلیت اطمینان، به خوبی می تواند توانمندی شبکه را درشرایط بحرانی شکست لوله ها نشان دهد.کلیدواژه ها
بهینه سازی، شبکه های آبرسانی، تحلیل مبتنی بر فشار، قابلیت اطمینان، تاب خسارتمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.