اطلس پتانسیل تئوری تولید برق و انرژی از فاضلاب شهری در کشور

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آب و فاضلاب با رویکرد اصلاح الگوی مصرف
  • کد COI اختصاصی: NCWW03_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3781
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم بخشی

کارشناس بخش امورانرژی های نو شرکت منا (کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست)

محرم خانکشی زاده

مدیر امور انرژی های نو شرکت منا ( کارشناس ارشد برق قدرت)

فریبا سیدزاده

کارشناس بخش امورانرژی های نو شرکت منا (کارشناس ارشد مهندسی شیمی- بیوتک

سعید قاسمی قوچقار

کارشناس بخش امورانرژی های نو شرکت منا (کارشناس ارشد منابع طبیعی)

چکیده

در این مطالعه، به منظور برآورد پتانسیل تئوری استحصال انرژی از فاضلاب شهری، روشهای مختلف پتانسیل سنجی انرژی و فن آوریهای مختلف تولید انرژی از لجن فاضلاب بررسی شد. روش تولید بیوگاز در بین دیگر روشها از مقبولیت بیشتری در سطح جهانی برخوردار است و توسعه بیشتری نیز یافته است. از این رو برای تهیه اطلس پتانسیل این انرژی در ایران فرض استفاده از تکنولوژی هضم بیهوازی مد نظر قرار گرفت. در ایران به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات دقیق آزمایشگاهی از واحدهای تصفیه خانه، روشهای مبتنی بر آمارجمعیتی روشهای مناسب تری هستند. در این مطالعه با اصلاح مدلها و ضرایب موجود در دستورالعمل IPCC برای شرایط ایران، پتانسیل تولید بیوگاز از این منبع در کشور برآورد و با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) اطلس انرژی فاضلاب کشور به تفکیک استان تهیه گردید.نتایج این مطالعه نشان داد که پتانسیل استحصال انرژی از 96 تصفیه خانه بهره برداری شده در کشور با تولید سالیانه 2794700 مترمکعب فاضلاب، 508198 گیگا ژول انرژی معادل 141166346 کیلووات ساعت برق در سال می باشد که این انرژی به معنای پتانسیل نصب حدود 5800 کیلووات توان نیروگاهی در کشور میباشد.بررسیهای بعمل آمده نشان داد که در صورت ایجاد بستر مناسب تولید بیوگاز، بیشترین پتانسیل استحصال انرژی از فاضلاب شهری به ترتیب در استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی ، تهران، خراسان رضوی و کرمانشاه و به مقدار43003 ،49584 ،60739 ،136077و 42965 گیگاژول و توان نیروگاهی 1553 ، 693 ، 566 ، 491 و 490 کیلووات وجود دارد.

کلیدواژه ها

انرژی تجدیدپذیر، زیست توده، فاضلاب، بیوگاز، اطلس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.