مروری بر چالش ها ، خطرات و امنیت سایبری در شهرهای هوشمند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF02_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان شاه محمدی اردبیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، ایران

حجت اله حمیدی

استادیار گروه فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی،ایران

محمدهادی زاهدی

استادیار دانشکده آموزش الکترونیکی، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی،ایران

چکیده

با رشد تکنولوژی و فراگیر شدن اینترنت اشیا، نسل جدیدی از شهر نشینی تحت نام شهر هوشمند به وجود آمده و جهان با سیر تکامل شهرهای هوشمند مواجه است. این تغییرات و تکامل از نوآوری های تکنولوژی اطلاعات سرچشمه میگیرد، درحالیکه در مواجه ه با چالشهای مربوط به امنیت و انتظارات حریم خصوصی، فرصتهای جدید اجتماعی و اقتصادی را بوجود میآورند. شهرهای هوشمند متشکل از اجزاء متفاوت و بهم مرتبطی میباشند که همواره تبادل اطلاعات نموده و امکان معیشت بهتر را برای جمعیت یک کشور فراهم میسازند. منظور از شهر هوشمند شهری است که داری چهار جزء کلیدی از قبیل شبکه های هوشمند، سیستمهای خودکار ساختمان، 2وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین، 3 وسایل نقلیه هوشمند، با توانمندسازی حسگرهای اینترنت اشیاء و فضاهای ابری میباشد. شه 4ر 5هوشمند به عنوان یک شبکه و اطلاعات، باید بتواند از اطلاعات موجود در برابر دسترسی های غیر مجاز افشا، اختلال، اصلاح ، بازرسی ونابودی دفاع کند که در اینجا دو مسیله مهم و پیچیده مورد بررسی قرار میگیرند: ایمنی و امنیت. امنیت شامل دسترسی غیر قانونی به اطلاعات و انجام حملاتی است که سبب اختلالات فیزیکی در سرویس موجود میشود. از آنجایی که برای شهروندان دیجیتالی داده های مربوط به مکان و فعالیتها بیش از پیش سودمند هستند، بنظر میرسد حریم خصوصی وجود ندارد. تهدیدات خصمانه و سوءرفتارهایجنایی در یک شهر هوشمند، بطور فزاینده ای ناهماهنگ و چشمگیر بوده که در اینصورت تامین امنیت سریع و بلند مدت به امری هولناک تبدیل میشود. شهر هوشمند طیفی از تکنیکهای نویدبخش همانند اینترنت اشیاء ، سیستمهای سایبری فیزیکی، تجزیه و تحلیل داده های بزرگ و کنترل بلادرنگ استفاده میکند تا خدمات هوشمند را توانمند ساخته و به بهبود زندگی مردم کیفیت ببخشد. هنگامی که شهرها هوشمندتر میشوند، ممکن است که مردم از یک سری تهدیدهای امنیتی و حفظ حریم خصوصی ناشی از آسیب پذیری های کاربردهای شهر هوشمند متضرر شوند. این مقاله، تحلیل جامعی از این آسیب پذیریها و چشم انداز خطرات مربوط به هر یک از چهار بخش ذکر شده شهر هوشمند یعنی شبکه های هوشمند، سیستمهای خودکار ساختمان، وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین، وسایل نقلیه هوشمند با قابلیت تکنولوژی حسگر اینترنت اشیاء و ابر ارایه می دهد

کلیدواژه ها

شهر هوشمند، اینترنت اشیا، حریم خصوصی ، امنیت ، ایمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.