عوامل کلیدی در برگزاری تورهای معماری (موردپژوهی: شهر اصفهان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF02_246
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه ایزدی نجف آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی، دانشکده پژوهش های عالی هنر و کارآفرینی، دانشگاه هنر اصفهان، ایران

ندا ترابی فارسانی

استادیار، دانشکده پژوهش های عالی هنر و کارآفرینی، دانشگاه هنر اصفهان ایران

محمودرضا ثقفی

دانشیار، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اصفهان، ایران

سمیرا منصوری رودکلی

دانشجوی دکتری، دانشکده حفاظت و مرمت، دانشگاه هنر اصفهان ایران

چکیده

هنگامی که تاریخ گردشگری مورد مطالعه قرار می گیرد، این مسیله مشخص می شود که معماری همواره نقشی اساسی در گردشگری داشته است؛ از پیدایش نخستین جاذبه ها، کاروانسراها و... تا رسیدن به صنعت امروزی، این دو در پیوندی ناگسستنی بوده اند. گردشگری معماری، سفر به منظور آشنایی و بازدید از هنر و معماری متفاوت شهرها وکشورها را شامل میشود. ایران کشوری باستانی است که آثار تاریخی و معماری کم نظیری را از گذشته های خود به ارث برده است، و در صورتی که این آثار شناسایی و به خوبی معرفی شوند پتانسیل بالایی برای جذب مخاطبین خاص خود و رونق گردشگری دارند. شهر اصفهان آثار معماری جذابی در خود دارد و میتواند به یکی از مقاصد مهم گردشگری معماری تبدیل شود. هدف این پژوهش، شناسایی شاخصها و عواملی است که بر اساس آن تورهای معماری برنامه ریزی میگردند. به این منظور فرم مصاحبه ای طراحی گردید و برای بررسی روایی محتوایی آن، شاخص نسبت روایی محتوا (CVR) به کار گرفته شد و در نهایت روایی آن مورد تایید قرار گرفت. فرم های مصاحبه به روش گلوله برفی در اختیار کارشناسان حوزه گردشگری، معماری و تورگردانی قرار گرفت که داده ها در تعداد 36 نفر به اشباع رسید، و داده های حاصل از آن با روش کدگذاری باز و محوری مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. پژوهش حاضر به لحاظ نتیجه جزو پژوهشهای کاربردی - توسعهای و از نظر روش، پژوهشی کیفی می باشد. نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهدکه شهر اصفهان بدلیل تنوع بناهای موجود در آن دارای پتانسیل بالایی در زمینه رونق گردشگری معماری میباشد و از میان شاخص ها و عوامل موثر بر ساماندهی تورهای معماری که توسط کارشناسان به آن اشاره شد، مقوله های بازاریابی و اطلاع رسانی از مهمترین ارکان ذکر شده توسط آنها بود.

کلیدواژه ها

تورهای معماری، گردشگری فرهنگی، گردشگری معماری، شهر اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.