ابتکارهای کارا ، موثر و باصرفه در حذف بو ، طعم و رنگ آب در تصفیه خانه آب شماره یک مشهد

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آب و فاضلاب با رویکرد اصلاح الگوی مصرف
  • کد COI اختصاصی: NCWW03_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد مشیری

مدیر امور تصفیه خانه های آب و کلرزنی شرکت آبفا مشهد

محمود رمضانی

رئیس تصفیه خانه شماره یک آب شرکت آبفا مشهد

محمدرضا دهقان هراتی

تکنیسین بهره برداری تصفیه خانه آب شماره یک شرکت آبفا مشهد

چکیده

بخشی از آب شرب شهر مشهد از سد کارده تامین می شود . این سد در شمال شرق مشهد واقع شده است .تصفیه خانه آب شماره یک مشهد نیز در سال 70 با ظرفیت 96000 مترمکعب در شبانه روز برای تصفیه آب استحصالی از سد کارده ، بعنوان منبع عمده تامین آب در بخش جنوب غربی به بهره برداری رسیده است . آب استحصالی از سد کارده از نظر شرایط کیفی دارای استانداردها لازم می باشد . ولیکن در سالیان اخیر و بخصوص در پایان سال 87 و اوایل سال 88 به علت تشدید عوامل تولید بو ، طعم و رنگ ، کیفیت آب پشت دریاچه سد بسیار نامطلوب شده ، به صورتی که رضایت مصرف کنندگان را تامین ننموده است و بهره برداری از غیر ممکن شده است . از طرفی با توجه بروز این مشکل برای نخستین بار و نیز عدم منابع آب کافی جهت توزیع در محدوده جنوب غرب شهر و وابستگی شدید به آب سد کارده می بایست اقدام مناسبی برای خروج از بحران بی آبی در ابتدا سال 88 انجام می شد . در این راستا ابتکارات کارا ، موثر و با صرفه طی برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت نظیر روش هوادهی در محل سد و نیز در بستر رود خانه ، نصب هواده سطحی در حوضچه آرامش تصفیه خانه به عنوان یک روش تکمیلی ، بکار گیری کمک منعقدکننده خاک رس و آهک هیدراته و پلی الکترولیت و کلرزنی در محل بند انحرافی تدوین و اجرا شد . در ادامه ، به عنوان راهکار پایدارتر از آنتراسیت اکتیو با روشی کاملاً منحصر به فرد استفاده شد و شارژ ماسه سیلیسی برای افزایش بازده فیلترها نیز صورت پذیرفت . همچنین مراحل مطالعات سیستم ازن زنی نیز در حال پیگیری می باشد . همچنین شرکت آب منطقه ای نیز متقابلاً نسبت به اجراء طرح رها سازی ماهیهای جلبک خوار ، حفظ و حراست بیشتر حریم رودخانه در دستور کار قرار داده است . در نتیجه مجموعه ابتکارات مذکور، منجر به افزایش راندمان و کاهش میزان انرژی شتسشو فیلترها ، کاهش بو ، طعم و رنگ ،کاهش مواد آلی ، کاهش کدورت آب خروجی با ایجاد روش منحصر به فرد در استفاده از آنتراسیت با فیلتراسیون سه مرحله ای ، استفاده از انرژی پتانسیل آب پشت سد جهت هوادهی بدون صرف انرژی ، کاهش مصرف کلرورفریک و گازکلر بدلیل کاهش گازها و نهایتاً کاهش چشمگیر و قطع کامل تماس مشترکین معترض ، بهبود شرایط کیفی آب خروجی از تصفیه خانه و نهایتاً خروج از بحران بی آبی و انجام خدمت رسانی مطلوبتر گردید .

کلیدواژه ها

طعم و بو و رنگ ، آنتراسیت فعال ، هواده سطحی ، گازهای سنگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.