اقتصاد بنا به تقاضا، فرصت یا تهدید کسب و کار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF02_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون اوحدی

استادیار گروه مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ،ایران

شهاب لطفعلی

دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت فناوری اطلاعات،دانشکده مدیریت وحسابداری دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات

چکیده

به نظر میرسد روزهای رونق دات کام به سر رسیده و مفهوم اینترنت کاملا تغییر کرده ، مثل گذشته دسترسی به اینترنت پر سرعت محدود به رایانه منزل یا دفتر کار نیست و به جرات میتوان گفت هر شخص با یک گوشی هوشمند 2و در هر کجا میتواند به اینترنت پر سرعت دسترسی داشته باشد. همچنین برخلاف گذشته که مردم به خرید فروش از طریق این بستر اعتماد نداشتند ، امروزه اقتصاد بر بستر اینترنت کاملا پذیرفته شده و اعتماد عمومی را به خود جلب نموده است . اقتصاد بنا به تقاضا فعالیتی است اقتصادی که توسط شرکت های دانش بنیان فن آوری اطلاعات جهت تحقق فوری تقاضای مصرف کننده از طریق تامین محصول یا خدمات به واسطه یک سکو موبایلی و3 زیرساخت دیجیتالی بر روی اینترنت همراه فراهم میگردد . Airbnb و Uber در خارج از کشور و Snapp و Tap30 در داخل را میتوان بعنوان سوپر استارهای این نوع کسب و کار معرفی کرد .ستاره های اقتصادی که به بهترین شکل ممکن توانایی و پایداری مدل های مبتنی بر گوشی های هوشمند و اینترنت همراه را به نمایش گذاشته و نشان دادند که ره صد ساله در یک کسب و کار را میتوان یک شبه رفت . قطعا این شرکت های نوپا و مدیران جوانشان و همچنین بسیاری که درگیر این کسب و کار شده اند سود برده اند ، ولی نباید فراموش کرد که در اقتصاد بنا به تقاضا، فعالیت های سنتی مرتبط به آن حوزه کسب و کار در معرض تهدید و حتی نابودی قرار گرفته و همچنین بدلیل تاثیر عدم تقارن اطلاعات می تواند ریسک کژگزینی و کژمنشی را برای مشتریان و حتی سرویس دهندگان خدمات را بهمراه داشته باشد . در این مقاله تلاش شده علاوه بر تشریح فرصت ها و نقاط قوت این نوع اقتصاد ، با تکیه بر اصول ، مفاهیم و قوانین اقتصادی نسبت به نقد مدل اقتصاد بنا به تقاضا پرداخته و نقاط ضعف و تهدید آن را شناسایی و برای حل آن پیشنهاد و راه کار ارایه نماید .

کلیدواژه ها

اقتصاد بنا به تقاضا ، اقتصاد دیجیتال ، عدم تقارن اطلاعات 4، بازار رقابتی کامل 5، اینترنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.