طراحی و مدل سازی ظرفیت تحقیق و توسعه در شرکت های تولیدی با استفاده از رویکرد پویایی شناسی سیستمی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF02_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی خلیفه

دکتری مدیریت سیستم ها، بخش مدیریت، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

معین کاظمی

کارشناسی ارشد مهندسی مالی، دانشگاه علوم اقتصادی، تهران، ایران

رضا ارزاقی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، بخش مدیریت، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

چکیده

تحقیق و توسعه یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده موفقیت شرکت های دانش بنیان در بازار رقابتی حاضر است. تنها شرکت هایی که به صورت مستمر دربخش تحقیق و توسعه خود سرمایه گذاری می کنند و نیازهای مشتریان خود را با روشی سیستماتیک و پویا به الزامات فنی ترجمه کنند، می توانند فناوری های خود را مدام گسترش داده در نتیجه توان رقابتی خود را افزایش دهند و سهم بازار بیشتری داشته باشند. هدف از انجام این مطالعه آن است تا با رویکرد پویاشناسی سیستم و بکارگیری نرم افزار Vensim DSS، چرخه ظرفیت تحقیق و توسعه شرکت را با مدل سازی پویا و ابتکاری در نظر گیرد و با تمرکز بر چگونگی ایجاد تعادل بین نیاز مشتریان، بازار و رقابت پذیری اثرات را بر ظرفیت تحقیق و توسعه نمایان سازد. شایان ذکر است با توجه به فضای غیرخطی موجود در تعاملات این متغیرها و اهمیت در نظر گرفتن بازخورها و تاخیرات، مدل سازی علت و معلولی انجام و متغیرهای حالت و جریان، و درون زا و برون زا مشخص شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که شرکت با درنظر گرفتن تمام عوامل، چگونه می تواند تعادل لازم بین ظرفیت تحقیق و توسعه و بازار ایجاد نماید و اثرات آن را بر چرخه تحقیقیات شرکت مدنظر داشته باشد. از نتایج دیگر این تحقیق می توان به در نظر گرفتن توام چرخه تقاضا، چرخه انتقال تکنولوژی، چرخه سطح تکنولوژی و چرخه ظرفیت تحقیق و توسعه و اثرات آنها بر یکدیگر در مدلسازی اشاره کرد، که می تواند رهنمودی برای مدیران در ایجاد تعادل در ظرفیت تحقیق و توسعه شرکت ها و در نتیجه سوآوری بیشتر باشد.

کلیدواژه ها

پویایی شناسی سیستم، تحقیق و توسعه، بازاریابی، رقابت پذیری و نیاز مشتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.