اولویت بندی عوامل موثر بر مدیریت ارتباطات پیمانکار و کارفرما در پروژه های عمرانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF02_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1025
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه علمداری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی زند دانش گستر شیراز، ایران

کاظم عسکری فر

استادیار، دانشکده مدیریت دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز ایران

سیدمهدی ابطحی

استادیار، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، ایران

چکیده

موضوع و اهداف: موضوع و هدف اصلی این تحقیق، اولویت بندی عوامل موثر بر مدیریت ارتباطات کارفرما و پیمانکار در پروژه های عمرانی است.روش بررسی: این تحقیق از منظر هدف کاربردی، از لحاظ داده آمیخته، از نظر زمان مقطعی و از لحاظ ماهیت و روش توصیفی است. این تحقیق به صورت کتابخانه ای و میدانی گردآوری شده است. استفاده از مصاحبه و پرسشنامه جهت کسب داده های تحقیق، ابزار اصلی در این تحقیق هستند.جامعه و نمونه آماری: جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران و کارشناسان مرتبط با پروژه های عمرانی، کارفرمایان و پیمانکاران شرکت گاز استان فارس است. تعداد کل جامعه آماری کارفرما، 47 نفر و تعداد کل جامعه آماری پیمانکاری، 120 نفر بوده است؛ که 21 نفر از سمت کارفرما و 34 نفر از پیمانکاران به عنوان نمونه انتخاب شدهاند. روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت هدفمند و قضاوتی بوده است که بر حسب نیاز در طی مراحل تحقیق با روش گلوله برفی توسعه یافته است و روش تعیین تعداد نمونه، ابتدا بر اساس رابطه کوکران بوده و بر اساس دسترسی نهایی شده است.یافته ها: در این بخش، یافته ها نشان می دهد تعدادی از عوامل دارای شکاف معنادار هستند که مهمترین عامل در مدیریت ارتباطات، مهارت زبانی کارکنان (G=1/85) است که با بیشترین شکاف معنادار، نیاز به دقت وتوجه بیشتر، و عامل تخصیص وقت کافی توسط پیمانکار برای رسیدگی به درخواستهای کارفرما (G=-1/50)، با کمترین شکاف معنادار، نیاز به دقت و توجه کمتری برای اصلاح دارد.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد به منظور بهبود ارتباطات بین کارفرما و پیمانکار، مدیران شرکت های پیمانکاری باید بر عواملی همچون مهارت زبانی کارکنان، ظاهر آراسته و حرفهای، وضعیت بهداشت و نظافت کارگاه، اقدامات بیدرنگ در هنگام بروز مشکل، کامل و گویا بودن اطلاعات ارایهشده قبل از تحویل پروژه، در دسترس بودن پیمانکار در محیط کار به هنگام نیاز و تخصیص وقت کافی توسط پیمانکار برای رسیدگی به درخواست های کارفرما تمرکز نمایند.

کلیدواژه ها

تحلیل شکاف، مدیریت ارتباطات، پیمانکار، کارفرما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.