سیستم تصمیم گیری در مدیریت بحران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی اقتصاد،مدیریت،حسابداری با رویکرد ارزش آفرینی
  • کد COI اختصاصی: MAVC07_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی درویش زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت امور شهری دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

چکیده

معنی بحران، برای عموم مردم روشن و واضح است و به راحتی معنی آن را درک می کنند. مردم بحران را اتفاقی بد و امری منفی می دانند و آن را به عنوان حادثه های ناگهانی و خطرناک که می تواند اثرات بد و منفی داشته باشد، تعریف می کنند. مدیریت بحران هنری است که از رهگذر آن دولت مردان، نخبگان، و بازیگران درصحنه، نقش تعیین کننده خود را به نمایش می گذارند. مدیریت بحران فرآیند تصمیم و اقدام سریع، انعطاف پذیری همه جانبه نگر به منظور پیش بینی برای کسب آمادگی، پیشگیری از وقوع آن، مقابله با بحران و ترمیم اثرات بحران بر محیط و نقش آفرینان است. ایران در راس آسیب دیده ترین و آسیب پذیرترین کشورهای جهان قرار دارد. با توجه به فراوانی و تنوع حوادث و پیامدهای منفی آن ها در کشور، بعد از حادثه بم، ایران در مجامع بین المللی به عنوان چهارمین کشور آسیب پذیر و حادثه خیز دنیا تلقی شده است. عموما در زمان بحران به صورت آشکارا و یا ناملموس همه دوست دارند، دخالت کنند و این احساس نیاز که اگر دخالت کنند، در جهت رفع بحران موثر خواهند بود، در گروه های مختلف دیده می شود. مشکل عمده ای که هنگام بروز بحران عموما خود را نمایان می سازد، هماهنگ نبودن سازمان های مسیول در کنترل بحران ها است. با توجه به تجربیات و مشاهدات و گفت وگو با صاحب نظران این گونه به نظر می رسد که در کشورمان یک سیستم تصمیم گیری کارآمد در مدیرت بحران وجود ندارد و باید با توجه به شرایط فعلی قانونی، اجرایی و اداری کشورمان سیستم تصمیم گیری در مدیریت بحران جدید ارایه گردد.

کلیدواژه ها

بحران، مدیریت بحران، تصمیم گیری، هماهنگی، حادثه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.