بررسی تاثیر جو سازمانی و سرمایه بر عملکرد سازمانی (مطالعه موردی: سازمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی اقتصاد،مدیریت،حسابداری با رویکرد ارزش آفرینی
  • کد COI اختصاصی: MAVC07_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره انظاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت صنعتی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

سیدمجید الهی

عضو هیات علمی، گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

چکیده

سازمان ها در شرایط رقابتی دنیای کنونی ناگزیرند تا شیوه های جدیدی را برای بهبود عملکرد خود آزمون نمایند که در این راستا یکی از بهینه ترین راهبردها ، تمرکز بر روی سرمایه اجتماعی است که به عنوان قابلیت و دارایی نامشهود و مهم سازمانی می تواند در بهبود عملکرد سازمان بسیار حایز اهمیت باشد. در این پژوهش به اثبات وجود رابطه ی معناداری بین عملکرد سازمانی و جو سازمانی و با متغیر واسطه سرمایه اجتماعی همچنین وجود رابطه ی مثبت و معناداری بین سرمایه اجتماعی و جو سازمانی در کارکنان شعب سازمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه پرداخته می شود. هدف تحقیق کاربردی و از نظر نوع ماهیت تحقیق توصیفی– تحلیلی می باشد. برای جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و پیمایشی(پرسشنامه) استفاده شده است. سنجش جو سازمانی با پرسشنامه استاندارد جو سازمانی لایل ساسمن و سام دیپ (1989) ، سنجش سرمایه اجتماعی با استفاده از پرسشنامه استاندارد ناهاپیت و گوشال که به سه بعد (شناختی، ارتباطی و ساختاری) سرمایه اجتماعی می پردازد، همچنین جهت بررسی و سنجش میزان عملکرد سازمانی از پرسشنامه هرسی و گلداسمیت (1980) استفاده شده است . در ضمن در طراحی پرسشنامه طبق نظرات و دیدگاه های اساتید و کارشناسان اعمال گردیده است . به طور کلی متغیر جو سازمانی بر سرمایه اجتماعی و همچنین سرمایه اجتماعی بر عملکرد سازمانی تاثیر معناداری و مستقیم دارد و با مطالعه های خارجی سال های اخیر سازگار است؛ که فرضیه ها در تمامی حالات مورد تایید و تحلیل قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

جو سازمانی، سرمایه اجتماعی، عملکرد سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.