رمزگذاری کلید عمومی با قابلیت جستجوی کلید واژه: ارایه یک ساخت کلی امن در برابر حملات حدس کلید واژه برخط و غیربرخط

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCC14_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز نوروزی

دانشجوی دکتری، گروه علوم کامپیوتر، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

نصرالله پاک نیت

استادیار، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ابرانداک)، تهران، ایران

زیبا اسلامی

دانشیار، گروه علوم کامپیوتر، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

روش های رمزگذاری کلید عمومی با قابلیت جستجوی کلیدواژه به یک کاربر اجازه می دهند تا قابلیت جستجو بر روی داده های ذخیره شده بر روی سرور غیر قابل اعتماد را با کاربری دیگر بگونه ای امن به اشتراک بگذارد. متاسفانه روش های موجود در مقابل حملات حدس کلیدواژه ناامن هستند. در حمله حدس کلیدواژه، یک متخاصم قادر است به کمک اطلاعاتی که از جستجوی کاربران به دست می آورد، کلید جستجو شده را مشخص کند. این حملات به دو دسته برخط و غیربرخط تقسیم بندی می شوند که در نوع برخط، حمله کننده پس از مشاهده درخواست یک جستجو باید برخط مانده ونتیجه جستجو را نیز ببیند تا بتواند حمله ای موفقیت آمیز انجام دهد. بررسی ادبیات موضوع نشان می دهد که روش های زیادی برای جلوگیری از نوع غیربرخط حملات حدس کلیدواژه ارایه شده است، اما نوع برخط این حملات به دلیل جدید بودن کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله، با استفاده از تکنیک بازتصادفی سازی متون رمزگذاری شده، یک ساخت کلی برای ایجاد روش های رمزگذاری کلید عمومی با قابلیت جستجوی کلیدواژه و امن در برابر هر دو نوع حملات حدس کلیدواژه ارایه می شود. در مقایسه با تنها ساخت موجود برای احراز چنین امنیتی، روش پیشنهادی به لحاظ محاسباتی و مخابراتی کاراتر است.

کلیدواژه ها

رمزگذاری کلید عمومی، رمزگذاری قابل جستجو، حمله حدس کلیدواژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.