فناوری نانوچشم اندازی نوین بر حال و آینده علوم کشاورزی و محیط زیست

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس زیرساخت های انرژی،مهندسی برق و نانو فناوری
  • کد COI اختصاصی: IRCIVILC02_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم نوجامه

کارشناسی ارشد شیمی تجزیه

علیرضا اصغری میرک

عضو هییت علمی دانشگاه پیام نور مشکین شهر

چکیده

ورود نسل اول فناوری ها از قبیل تراکتور و ماشین های کشاورزی، بذور اصلاح شده ومتناسب با اقلیم های مختلف، انواع کودها، سموم و آفتکش ها و استفاده از آبیاری تحت فشار عرصه کشاورزی در چند دهه گذشته منجر به وقوع انقلاب سبز و گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی گردید. با گذشت سال ها از انقلاب سبز و کاهش نسبت رشد محصولات کشاورزی به جمعیت درحال رشد جهان لزوم استفاده از فناوری های نو و در راس آنها فناوری نو تکنولوژیرا بیش از پیش نمایان می کند. با استفاده از سیستم فناوری نانو، تولید محصولات مناسب، با دوام و مطابق با سلیقه مشتریان، کاهش هزینه فرآیند ساخت و تولید محصولات، مقاوم سازی انواع محصولات کشاورزی در مقابل خشکسالی، تنش های گرمایی، بیماری و آفات، تیمار مولکولی بیماری ها، ردیابی سریع بیماری ها، افزایش توانمندی گیاهان برای جذب مواد غذایی میسر گردیده است. این فناوری ضمن تکامل فرایند کشاورزی دقیق کمک می کند با کمترین ورودی، بیشترین خروجی از عملکرد محصولات به دست آید. با استفاده از رایانه ها، سیستم های ماهواره ای مکان یاب جهانی (GPS) و دستگاه های حسگر کنترل از راه دور، در امر کشاورزی دقیق می توان کاهش هزینه ها، کاهش ضایعات کشاورزی، کاهش آلودگی محیط زیست، افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی را به ارمغان آورد. بکمک نانوذرات هوشمند می توان داروها و مواد غذایی مورد نیاز دام را با دقت بالایی، فقط به بافت ها و اندام های مورد نظر هدایت نمود بدون اینکه سلول ها وبافت های دیگر از اثرات سوء آنها متاثر شوند. حسگرهای هوشمند فناوری نانو ضمن ردیابی عوامل بیمارگر دامی و گیاهی و مبارزه با کارایی آفتکش ها را افزایش داده و منجر به کاربرد مقادیر (دزهای) کمتر این ترکیبات خطرناک برای محیط زیست و کاهش مصرف آفتکش ها می گردند. با کمک فناوری نانو می توان اگزالات را از میوه ها و سبزیجات حذف کرد چون اولا این اگزالات قابل جذب در بدن انسان و بسیاری از حیوانات نیست، ثانیا باعث بروز سنگ کلیه و آرتروز در انسان می شود. پرورش گیاهان ضد سرطان، تولید داروی سرطان از ترکیب زهر مار، عقرب و زنبور عسل، گوگرد زدایی نفت خام، تصفیه آبها و خاک های آلوده و تولید سوخت پاک، نجات لایه اوزون، تولید کودهای حافظ محیط زیست، نجات دریاچه ها و تالاب های درحال خشک از دیگر کاربردهای ارزنده فناوری نانو در جهت آسایش، سلامت و بهبود محیط زیست می باشد.

کلیدواژه ها

چالش ها، راهکارها، کاربردها، نانوبیوتکنولوژی کشاورزی، امنیت غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.