برنامه ریزی یک روز جلوتر نیروگاه مجازی بر اساس روش برنامه ریزی محدودیت-شانس فازی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس زیرساخت های انرژی،مهندسی برق و نانو فناوری
  • کد COI اختصاصی: IRCIVILC02_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان الله گرجی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق - قدرت، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

عبدالرضا دهقانی تفتی

گروه مهندسی برق، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

مهدی هدایتی

گروه مهندسی برق، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

چکیده

منابع انرژی پراکنده به دلایل کم آلایندگی، انعطاف و خاصیت تجدیدپذیری خود به طور گسترده در سرتاسر جهان درحال بهره برداری هستند. اما این منابع به دلیل توان تولیدی پایین و قابل اطمینان ضعیف به صورت مستقل قادر به حضورموثر در شبکه ی تولید برق نمی باشند؛ بنابراین نیروگاه های مجازی در تلاش هستند با تجمیع منابع پراکنده زمینه ی حضورآنها را در بازار برق رقابتی فراهم آورند. به منظور دست یابی به تناسب مناسبی بین دو فاکتور اقتصاد و قابلیت اطمینان،این مقاله از رویکرد برنامهریزی محدودیت-شانس برای برنامه ریزی یک روز جلوتر نیروگاه مجازی بهره می گیرد. همچنینوجود ویژگی های فازی در دو متغیر تصمیم گیری حاضر در نیروگاه مجازی مورد مطالعه – تولید مجموعه توربین بادی و بارمصرفی مشترکین – رویکرد اتخاذ شده را به رویکرد برنامه ریزی محدودیت- شانس فازی ارتقا میدهد. نظر به این که دومفهوم اقتصاد سیستم و قابلیت اطمینان سیستم در یک نیروگاه مجازی به سطوح اطمینان مختلف در رویکرد برنامه ریزیمحدودیت-شانس وابسته و حساس هستند، انتخاب سطح اطمینان بهینه برای بهره بردار سیستم مساله ای مهم به شمارمی رود. بنابراین در این مقاله روش دستیابی به سطح اطمینان بهینه – در مقابل سطح اطمینان از پیش تعیین شده –معرفی می گردد.

کلیدواژه ها

منابع انرژی پراکنده، انرژی های تجدیدپذیر، مدیریت انرژی، روش محدودیت-شانس فازی، توربین بادی،نیروگاه انرژی بادی، بازار برق، رفتار بهره بردار سیستم، رضایتمندی سود، رضایتمندی ریسک، سطح اطمینان بهینه روشمحدودیت-شانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.