مدل سازی تاثیر صفحات کناری در رفتار تناوبی اتصالاب خمشی به کمک مدل عددی ABAQUS

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران،معماری،مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN02_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه میرنژاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد گرایش عمران-سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

محسن گرامی

عضو هییت علمی دانشگاه سمنان

چکیده

یکی از نقاط ضعف سازه های فولادی در ایران نحوه رایج اتصال گیردار تیرها I به ستون های دوبل می باشد کهدر مقابل بارهای لرزه ای از عملکرد مناسبی برخوردار نمی باشد در این تحقیق برای اصلاح اتصال از صفحهکناری استفاده شده است با استفاده از این هندسه، اتصال مستقیم تیر به ستون حذف می شود و مشکلات عمومیاتصالات خمشی مانند ترد شکنی جوش نفوذی اتصال بال تیر به ستون و ضعف چشمه اتصال که در اتصالاتگیردار رایج بوده وجود ندارد و علاوه بر این با حذف انتقال مستقیم نیروی بال تیر به ورق اتصال (پوشش)ستون دوبل مشکلات خاص اتصالات خمشی با ستون های دوبل مانند تغییر شکل، پیچیدگی و یا کمانش ورقپوششی ستون خودبه خود مرتفع می شود. برای مطالعه رفتار این اتصال ابتدا مدل مشخصات مدل آزمایشگاهیدر نرم افزار اجزای محدود مدل شد پس از کالیبراسیون نمونه عددی با آزمایشگاهی تغییراتی در هندسه وبارگذاری مدل اعمال شد. نتایج بیانگر افزایش 40 % انرژی الاستیک کلی در استفاده از فولاد پر مقاومت(ST52) نسبت به فولاد (ST37) و کاهش 20 % انرژی الاستیک کلی در مدل دوتکه نسبت به فولاد (ST37)باضخامت 15mm است. این اتصال مقاومت بالایی را از خود به نمایش گذاشته و با ایجاد مفصل پلاستیک درتیر باعث بروز رفتاری شکل پذیر در سازه می شود و می توان از آن ها در قاب های خمشی ویژه برای مناطق بالرزه خیزی زیاد استفاده نمود؛ اما استفاده از اتصال با صفحات کناری دوتکه به دلیل دشواری اجرا پیشنهادنمی شود و در صورت پیشنهادهای اجرایی می توان از این اتصال استفاده نمود.

کلیدواژه ها

سازه فولادی، ستون دوبل، صفحه کناری، اتصال خمشی، رفتار تناوبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.