روش های مقاوم سازی لرزه ای سازه های بنایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران،معماری،مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN02_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش نجفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تیران

چکیده

ایران از کشورهایی است که استعداد وقوع زلزله در آن بسیار بالا بوده و همواره زلزله باعث بروز خسارات فراوانجانی و مالی و اتلاف سرمایه های ملی شده است . استفاده از مصالح بنایی و خشتی در اجرای ساختمان ها از قرونگذشته در ایران رواج داشته است و تا کنون در بسیاری از شهرها و تقریبا اکثر مناطق روستایی و مناطق گرم وخشک ساختمان های بنایی و خشتی قسمت اعظم ساختمان های این مناطق را شامل می شوند . وقوع زلزله درمناطق روستایی، بدلیل عدم استحکام بناهای موجود که اکثرا فاقد سیستم سازهای مقاوم در برابر زلزله هستند،همواره با خسارت های جبران ناپذیر جانی همراه بوده است. با توجه به آسیب پذیر بودن این ساختما نها در طیزلزله های گذشته و قرار گرفتن بسیاری روستاها در نواحی لرزه خیز، اهمیت مطالعه رفتار و عملکرد این نوعساختمان ها در برابر زلزله به شکل آشکار مشخص است. مقاوم سازی خانه های روستایی بایستی از دو جنبه مد نظرقرار گیرد . اول اینکه این مقاوم سازی دارای عملکردی در حد سطح عملکرد ایمنی جانی براساس دستورالعملبهسازی لرزهای ایران باشد؛ و دوم اینکه هزینه آن متناسب با درآمد قشر آسیب پذیر روستایی باشد. این موضوعسبب استقبال از آن و حل عمده ترین آسیب حاصل از زلزله در این مناطق می گردد. در این مقاله ، عملکرد لرزه ایساختمانهای با مصالح بنایی در کشور مورد بررسی قرار گرفته و با جمع آوری روشهای نوین و در عین حالکاربردی مورد استفاده در کشورهای پیشرفته دنیا درمقاوم سازی سازه های خشتی، سنگی و آجری، روشهای مناسبیدر جهت بهبود رفتار دیوارهای بنایی در هنگام وقوع زلزله پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

زلزله، ساختمان های بنایی، مقاوم سازی، بهسازی، تقویت سازه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.