ارایه الگوی تلفیقی ناب-چابک برای ارزیابی زنجیره تامین : مطالعه موردی شرکت گیتی پسند

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی افق های نو در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ENGCONF01_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد موسوی نیا

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، مازندران، ایران

چکیده

امروزه برای حضور در صحنه رقابتی تولید و کسب و کار و جایگاه آن در اقتصاد جهانی و آن هم در عصری که به عصر اطلاعات موسوم است باید سازمان ها به تمامی دستاوردها و فناوری های نوین تولیدی مجهز شده و با در نظر گرفتن تمامی جزییات لازم در راستای یک تولید نزدیک به ایده آل گام بردارند. در این پژوهش با تلفیق سیستم ناب و چابک و در جهت استفاده از مزایای هر دو سیستم، الگوی تلفیقی ناب-چابک جهت ارزیابی زنجیره تامین و سنجش درجه ناب-چابک بودن زنجیره، ارایه شده است. در پژوهش حاضر، ابتدا با شناسایی شاخص های اصلی و همچنین زیر شاخص های موثر بر تولید ناب و چابک از طریق منابع معتبر علمی، با استفاده از نظرات خبرگان صنعت و دانشگاه، این شاخص ها با توجه به صنعت مورد مطالعه، غربال شده و بعد از آن با تدوین مدل تلفیقی ناب-چابک و تعیین استانداردهایی برای سنجش آن، مقادیر عددی هرشاخص با توجه به مقادیر زیرشاخص ها محاسبه شده است. سپس در همین راستا و برای سنجش درجه ناب-چابکی زیر گروه آتی لوله سپاهان در گروه صنایع گیتی پسند اصفهان ، پرسشنامه هایی جهت ارزیابی مدل مذکور در اختیار خبرگان و کارشناسان این صنعت قرار گرفت تا درجه ناب-چابک بودن زنجیره تامین این شرکت محاسبه گردد. اساسا با شناخت بیشتر از درجه نابی و چابکی سیستم بهتر می توان در جهت کاهش اتلاف ها، افزایش ارزش افزوده و بهبود مستمر گام برداشت. تا در جهت بهبود مستمر عملکرد زنجیره تامین، با ارزیابی درجه ناب-چابکی آن، مقدار عملکرد فعلی زنجیره را نشان داده و نقاط ضعف و قوت آن را برای برنامه های اصلاحی آتی فراهم آورد.

کلیدواژه ها

تولید ناب، تولید چابک، درجه ناب-چابکی، زنجیره تامین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.