مدلسازی و حل مسیله مکانیابی تسهیلات ظرفیت دار با توجه به رضایت مندی مشتریان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی افق های نو در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ENGCONF01_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی هدایی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع گرایش بهینه سازی سیستم ها

رضا حسن زاده

استادیار مهندسی صنایع، عضو هییت علمی دانشگاه روزبهان ساری

چکیده

مکان یابی تسهیلات، علم تعیین مکان بهینه ی استقرار تسهیلات است. اهمیت استقرار بهینه تسهیلات از یک سو و پیچیدگی مسایل مرتبط با این حوزه از سوی دیگر، توجه محققین بسیاری را برای چندین دهه معطوف مسایل مکان یابی ساخته است. در این میان مسیله مکان یابی تسهیلات ظرفیت دار، یک مسیله بهینه سازی معروف و پرکاربرد در طرح ریزی و تولید محصولات مختلف است که در طبقه بندی مسایل NP سخت قرار می گیرد. هدف تشخیص مکان مناسب استقرار تسهیلات و حمل و نقل کالا به گونه ای است که با برطرف کردن نیاز مشتری، حداکثر رضایت آن را جذب کند و در حالت کلی تمامی هزینه های حاصل را کاهش دهد. امروزه محیط های کسب و کار با رقابتی شدن بازارها، شکل متفاوتی به خود گرفته اند. مفاهیمی همچون کیفیت، دسترسی پذیری و رضایت مشتریان که همواره به طمع سودآوری بیشتر نادیده گرفته می شدند، به جریان های حیاتی برای تداوم سازمان ها تبدیل شده ا ند. چنین مفاهیمی اهداف برنامه ریزی ها را در دست گرفته و سازمان ها را به سوی رقابتی شدن پیش برده اند. این در حالی است که برنامه ریزی و تصمیم گیری در ارتباط با طراحی تسهیلات همچنان از چالش های پیش روی سازمان ها محسوب می شود، چرا که اصلاح و تغییر هر تصمیم نادرستی، هزینه های سنگین و گاه جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. در این پژوهش مدل سازی به گونه ای انجام گرفته است که با در نظر گرفتن مدلی پر کاربرد از مسایل مکان یابی و همچنین در نظر گرفتن رضایت مندی مشتریان، مدلی چند هدفه تحت عنوان مسیله مکان یابی تسهیلات ظرفیت دار با توجه به رضایت مندی مشتریان ایجاد شده و با روش حل محدودیت اپسیلون حل گردد.

کلیدواژه ها

مسایل مکان یابی ، مسیله مکان یابی تسهیلات ظرفیت دار ، مسیله NP سخت ، رضایتمندی مشتریان ، مکان یابی چند هدفه ، روش محدودیت اپسیلون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.