بررسی تاثیر خشکسالی هواشناسی و هیدرولوژیکی درحوضه آبخیز گاماسیاب
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی آب و هواشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SNCC02_234
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 606
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد منابع آب ، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
دانشجوی دکتری منابع آب، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
دانشیار، گروه مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
چکیده
خشکسالی یکی از پدیده های طبیعی بوده که در طول تاریخ پیوسته گریبانگیر بشر بوده است و در طی دوره های اخیر دستکاریهای بشر و افزایش دمای هوا و کم شدن میزان بارش سبب ایجاد مشکلاتی از قبیل خشکسالی در عرصه های طبیعی و کشاورزی و ... شده است. تحقیق حاضر به منظور بررسی و ارزیابی خشکسالی و تاثیر آن برکیفیت آبهای سطحی در حوزه آبخیز گاماسیاب میباشد. بدین منظور پدیده خشکسالی هواشناسی و هیدرولوژیکی و همچنین تغییرات پارامترهای کیفیت آب در یک دوره آماری 30 ساله -94) (1364 مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی خشکسالی هواشناسی از دو روش شاخص بارش استاندارد شده و آزمون من-کندال استفاده شد. خشکسالی هیدرولوژیکی نیز با استفاده از دو روش شاخص دبی استاندارد شده هیدرواقلیم و روش من-کندال و همچنین تغییرات پارامترهای کیفیت آب نیز با روش من-کندال بررسی شدند. اختلاف مقدار رواناب سطحی در دوره های خشکسالی هواشناسی نسبت به کل دوره و همچنین اختلاف مقادیر پارامترهای کیفیت آب در دوره های خشکسالی هواشناسی و خشکسالی هیدرولوژیکی نسبت به کل دوره برای )234( تعیین میزان تاثیر خشکسالی های هواشناسی و هیدرولوژیکی محاسبه شد. بر اساس نتایج شاخص بارش استاندارد شده نیز در تمامی ایستگاه های مورد بررسی سالهای 1364-1368 یک دوره ترسالی، از سالهای 1368 تا 1390 دوره نرمال و در سالهای 1390-1394 دوره خشکسالی حاکم بوده است. بررسی خشکسالی هیدرولوژیکی نیز نشان داد که کل دوره مورد بررسی در تمامی ایستگاه ها یک روند کاهشی در مقدار رواناب سطحی وجود داشته است.کلیدواژه ها
آزمون من-کندال،خشکسالی هواشناسی، خشکسالی هیدرولوژیکیمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.