بررسی شدت بارش در چند سیل منتخب در مناطق مختلف کشور
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی آب و هواشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SNCC02_188
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 614
نویسندگان
کارشناسی ارشد، دانشگاه یزد،
استادیار، دانشگاه شهرکرد،
استادیار، دانشگاه شهرکرد،
چکیده
یکی از روشهای مدرن آشکارسازی سیل، بررسی مسیر رودخانه های جوی است. رودخانه جوی مسیری برای انتقال بخار آب در جو است. رودخانه های جوی نقش اساسی در انتقال هوایی بخار آب دارند. به منظور آشکارسازی سیل، بارش در مناطق مختلف کشور ایران مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا، سیلها در زمان های 18 فروردین و23 اسفند 1392، 20 اسفند 1393 و 20 آبان 1394 انتخاب شدند. در پژوهش حاضر، آشکارسازی سیل با استفاده از کمیتهای: الف-مقدار بارش ثبت شده در زمان سیلاب در ایستگاه های همدید، ب- پرباران ترین روزهای بارش و ج- بارش تجمعی انجام شده است. مقایسه بارش در روز سیل با میانگین بارش روزهای بارانی و میانگین بلندمدت سالانه، نشانگر وقوع سیل است. نتایج نشان میدهد که روش مورد استفاده برای آشکارسازی سیل مناسب است. برای مثال، در اثنای سیل 18) فروردین (1392، بیشینه بارش مربوط به ایستگاه شیراز و زرقان است. بنابراین، آشکارسازی سیل با استفاده از داده های بارش نقش اساسی در حضور رودخانه های جوی دارد.کلیدواژه ها
سیل، بارش تجمعی، شدت بارش روزانه، میانگین بارش روزانه، رودخانه جویمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.