ارزیابی اقلیم گردشگری با استفاده از شاخصTCI و نمودار الگیی مطالعه موردی: شهرستان میبد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی آب و هواشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SNCC02_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اله مراد طاهریان زاد

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد آب وهواشناسی سینوپتیک، دانشگاه زنجان

امین شیری کریم وندی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد آب وهواشناسی سینوپتیک، دانشگاه زنجان

صغری آذرشب

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد جغرافیاوبرنامه ریزی شهری، دانشگاه شهیدچمران اهواز

چکیده

در این پژوهش با استفاده از شاخص اقلیم گردشگری (TCI) و روش الگیی اقدام به ارزیابی اقلیم آسایش گردشگری شهر میبد از استان یزد شده است. شاخص (TCI) 7 پارامتر اقلیمی: حداکثر دمای روزانه، میانگین دمای روزانه، میانگین حداقل رطوبت نسبی، میانگین رطوبت نسبی روزانه، بارش و ساعات آفتابی را بهعنوان مبنا موردبررسی قرار میدهد. درنهایت کیفیت اقلیم منطقه را برای ورود گردشگران تعیین مینماید. نمودار یا شاخص الگیی از 4 پارامتر حداکثر دما، حداکثر رطوبت نسبی، حداقل دما و حداقل رطوبت نسبی را برای دو بخش شرایط شبانه و شرایط روزانه محاسبه میکند. بهمنظور بررسی اقلیم آسایش منطقه میبد با دو روش فوق از داده های 10 ساله (1384 -1393) ایستگاه هواشناسی استان استفاده شد که بر اساس شاخص (TCI) بهترین ماه های ورود گردشگران اسفند و آبان بود که از شرایط ایدیال برخوردارند و ماه های تیر و مرداد به لحاظ کیفی در پایینترین سطح قرار گرفتند، درمجموع بر اساس این شاخص میتوان منطقه را منطقهای مطلوب برای فعالیتهای گردشگری قلمداد کرد چراکه عمده ماه های منطقه در شاخص (TCI) با رتبه های خوب تا ایدیال طبقهبندی شدند. روش الگیی نیز حاکی از آن است که بهترین ماه برای گردشگری اردیبهشت است که در نمودار الگیی در منطقه آسایش واقعشده است.

کلیدواژه ها

اقلیم گردشگری، روش الگیی، پارامتر اقلیمی، شاخص TCI، الگیی، میبد، یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.