بررسی نقش عوامل اقلیمی بر شیوع بیماری سالک در استان فارس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی آب و هواشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SNCC02_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 984
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا انصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای پزشکی ، دانشگاه ارومیه

خدیجه جوان

استادیار آب و هواشناسی، دانشگاه ارومیه

حسین فرامرزی

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز

چکیده

بیماری سالک یکی از مهمترین بیماریهای حارهای است که در ایران سالانه حدود 20 هزار نفر را مبتلا میکند. استان فارس همواره یکی از کانونهای اصلی بروز این بیماری در ایران بوده است. از آنجا که عناصر اقلیمی یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در ایجاد، تشدید و روند بیماری سالک است، لذا هدف از انجام این پژوهش تحلیل نقش عوامل اقلیمی در شیوع بیماری سالک در استان فارس است. بدین منظور از داده های عناصر هواشناسی 15 ایستگاه سینوپتیک استان طی دوره آماری 1389-1395 استفاده شد و اطلاعات مربوط به میزان شیوع این بیماری طی این دوره زمانی از معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشگی شیراز دریافت گردید. نتایج تحقیق نشان میدهد حداکثر شیوع بیماری در فصل پاییز و در ماه های آبان و آذر اتفاق میافتد. علاوه بر این همبستگی ضعیفی بین عناصر اقلیمی و شیوع بیماری سالک وجود دارد. البته قابل ذکر است که با بررسی تاخیر زمانی 1) تا 8 ماه ه) میزان همبستگیها افزایش یافته است.

کلیدواژه ها

سالک، عناصر اقلیمی، تاخیر زمانی، استان فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.