اثرروش های پرایمینگ بذر بر عملکرد و درصد قند ارقام تجاری چغندر قند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم و فناوری های نوین ایران
  • کد COI اختصاصی: PFCONF04_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا حکم آبادچی خویی

کارشناس ارشد علوم کشاورزی، واحد تحقیق توسعه شرکت شهد خوی

رسول علیزاده فناییلو

مربی کشاورزی سازمان فنی و حرفه ای-کارشناس ارشد علوم کشاورزی، واحد تحقیق توسعه شرکت شهد خوی

سیدمرتضی شکارلو

دانشجوی دکتری زراعت ، خوی ، ایران– عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی

ساسان رضادوست

عضوهیات علمی گروه کشاورزی-زراعت ، واحد خوی ،دانشگاه آزاد اسلامی خوی ،ایران

چکیده

به منظور بررسی اثرروش های پرایمینگ بذر ( هیدروپرایمینگ، اسموپرایمینگ و بیوپرایمینگ) بر عملکرد و درصد قند ارقام تجاری چغندرقند آزمایشی در مزرعهای واقع در روستای دیزج هریک شهرستان خوی در سال زراعی 1394-95 بصورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با دوعامل و سه تکرار انجام گرفت. ارقام تجاری چغندرقند بعنوان عامل اول در سه سطح ( مدکس، پریمر و ایرس) و پیش تیمار بذور در چهار سطح (شاهد، آب مقطر، اوره و کود زیستی فسفاته بارور (2 در نظر گرفته شدند. نتایج نشان دادند که اثر رقم بر ، عملکرد ریشه و عملکرد قند معنی دار بود. بیشترین عملکرد ریشه و قند به ترتیب به میزان 74/43 و 11/46 تن در هکتار به رقم مدکس تعلق داشت. اثر پرایمینگ نیز روی عملکرد ریشه، درصد قند و عملکرد قند معنی دار بود. بیشترین عملکرد ریشه و قند به ترتیب به میزان 77/81 و 12/3 تن در هکتار در تیمار پرایمینگ با کود زیستی فسفاته بارور 2 مشاهده شد. براین اساس رقم مدکس برای کشت در منطقه توصیه شده و پرایمینگ بذر با کود زیستی فسفاته بارور 2 عملکرد ریشه را به میزان 19 درصد نسبت به شاهد افزایش داد.

کلیدواژه ها

ریشه، کود زیستی، عملکرد و قند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.