اثرات واترمارکینگ صوت و تصویر بر سیگنال صوتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم و فناوری های نوین ایران
  • کد COI اختصاصی: PFCONF04_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 737
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا سهرابی

دانشجوی ارشد دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه پیام نور تهران، ایران

مهدی خلیلی

استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه پیام نور تهران، ایران

چکیده

به دلیل رشد سریع فناوری دیجیتال طی ده ه های گذشته, ذخیره و توزیع رسانه های الکترونیکی به سرعت افزایش یافته و نسخه پردازی از داده ها با هزینه کم و بدون هیچ گونه افت کیفیتی انجام می شود.به این ترتیب بهره گیری از اسناد و آثار دیجیتال دیگران و دستکاری آنها بدون رعایت حق نشر به راحتی امکان پذیر شده است.از این رو, نهان نگاری توجه بسیار زیادی را برای حل این مشکل, به خود اختصاص داده است. با توجه به اهمیت این موضوع, الگوریتمی برای نهان نگاری سیگنال های صوتی مبتنی بر تبدیل کسینوسی وموجک گسسته ارایه شده است. در الگوریتم پیشنهادی, ابتدا از سیگنال های صوتی تبدیل کسینوسی گرفته می شود.سپس تبدیل موجک گسسته در دو مرحله اعمال میشود.دو نوع واترمارک با اندازه های مساوی در نظر گرفته می شود. یکی تصویررنگی است که به خاکستری و سپس به باینری تبدیل می شود و با اعمال استراتژی مناسبی, این تصویر در درون سیگنال های صوت میزبان نهان نگاری می شود .و دیگری صوت می باشد که ابتدا به باینری تبدیل می شود وبا این الگوریتم نهان نگاری می شود.حال این استراتژی به این صورت عمل میکند که سیگنال واترمارک به بلاک هایی تقسیم می شود و بین بلاک ها فواصلی در نظر گرفته شده است. سپس هنگام تعبیه واترمارک به ازای بیت های یک, ضریب جزییات را مثبت و به ازای بیت صفر, ضریب جزییات را منفی در نظر می گیریم. در مرحله استخراج, تصویر و یا صوت واترمارک شده بدون نیاز به سیگنال های دیجیتال میزبان, قابل واکشی است. که این روش, از میزان شفافیت ادراکی مناسبی برخوردار است. هدف این الگوریتم مقایسه واترمارک های صوت و تصویر در سیگنال صوتی می باشد.نتایج شبیه سازی شده از این الگوریتم نشان میدهد که واترمارک صوتی در برابر حملات عمومی پردازش صوت از قبیل, افزودن نویز سفید گوسی, فیلتر پایین گذر, نرخ نمونه برداری, تاخیر مقاوم تر از واترمارک تصویر در سیگنال صوتی است.

کلیدواژه ها

نهان نگاری صوتی, موجک گسسته, تبدیل کسینوسی, نوبز سفید گوسی, فیلتر پایین گذر, تاخیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.