توپوگرافی آبشستگی پیرامون تکیه گاه پل در اعماق مختلف کارگذاری دیوار موازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه
  • کد COI اختصاصی: NRCCONF01_333
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه ترکمن

دانشجوی کارشناسی ارشد سازههای آبی، گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه بیرجند

یوسف رمضانی

استادیار، گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه بیرجند

حسین خزمیه نژاد

دانشیار، گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه بیرجند

مهدی امیرآبادیزاده

استادیار، گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه بیرجند

چکیده

یکی از سازه هایی که به منظور ایجاد ارتباط بر روی رودخانه ها احداث می گردند، پل ها هستند. هرگونه آسیب ناشی از عواملطبیعی یا انسانی وارد بر این سازه ها، باعث ایجاد خسارت های مالی و جانی جبران ناپذیری میشود. آبشستگی تکیه گاه پل یکیاز عواملی است که به طور طبیعی موجب تخریب بخش هایی از این سازه و یا شکست پل ها می گردد. بنابراین اهمیت ارایه یراهکارهای موثر و بالطبع کم هزینه به منظور پیش بینی و کاهش این خسارت ها بر کسی پوشیده نیست. دیوار موازی یکی ازسازه های موثر در این خصوص است. این تحقیق با هدف بررسی توپوگرافی آبشستگی پیرامون تکیه گاه پل در اعماق مختلفکارگذاری دیوار موازی انجام شده است. در این تحقیق، تکیه گاهی به طول ثابت 8 سانتیمتر و عرض 10 سانتیمتر مورداستفاده قرار گرفت. آزمایش ها در شرایط آب زلال و عمق آب ثابت 16 سانتیمتر انجام شد. دیوار موازی با طولی به اندازه1/25 برابر طول تکیه گاه، نسبت استغراق 25 درصد و عمق های کارگذاری نسبی 0، 0/2، 0/4، 0/8 و 1 مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد، استفاده از دیوار موازی می تواند با تغییر الگوی جریان پیرامون تکیه گاه، حداکثر عمق آبشستگی را ازدماغه بالادست تکیهگاه دور نموده و با عمق کمتری به پای دیوار موازی منتقل کند. در اعماق کارگذاری نسبی 0 تا 0/4، عمق آبشستگی دماغه بالادست تکیه گاه افزایش یافت. اما از عمق کارگذاری نسبی 0/6 تا 1 عمق آبشستگی دماغه بالادست تکیه گاه به طور محسوسی کاهش یافت و به پای دیوار موازی منتقل شد. با کاهش عمق کارگذاری نسبی دیوار موازی، از 1 به 0/6 ابعادحفره آبشستگی پیرامون دماغه بالادست تکیه گاه تغییراتی نداشت و در پای دیوار موازی کاهش یافت. بنابراین با کاهش عمقکارگذاری نسب دیوار موازی از 1 به 0/6 که باعث کاهش ابعاد دیوار موازی می گردد، می توان هزینه های اجرایی پروژه را کاهش داد.

کلیدواژه ها

آب زلال، آبشستگی، تکیه گاه پل، دیوار موازی، الگوی جریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.