مدلسازی توزیع مکانی دو گونه Thymus kotschyanus و Astragalus gossypinus با استفاده از روش رگرسیون لجستیک (مطالعه موردی: مراتع طالقان میانی)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه
  • کد COI اختصاصی: NRCCONF01_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه عباسی

دانشجوی دکتری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

زهرا منصوری

دانشجوی دکتری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

محسن نقیلو

کارشناس دانشگاه تهران

چکیده

هدف از این پژوهش ارایه مدل پی ش بینی توزیع مکانی دو گونه Astragalus gossypinus و Thymus kotschyanus درمراتع طالقان میانی، با استفاده از مدل رگرسیون لوجستیک، است. این دو گونه گیاهی از ارزش دارویی و صنعتی برخوردارهستند. با توجه به هدف اطلاعات پوشش گیاهی و عوامل رویشگاهی شامل اقلیم، خاک، پستی و بلندی و زمین شناسی جمعآوری شد. نمونه برداری از پوشش گیاهی و خاک به روش معمول (روش تصادفی-سیستماتیک) انجام شد. در ابتدا و انتهای هرترانسکت یک پروفیل حفر و تا عمق ریشه دوانی گونه های غالب نمونه خاک برداشت شد. خصوصیات خاک مورد نظر درآزمایشگاه اندازه گیری شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و ارایه نقشه پیش بینی از روش های زمین آمار و رگرسیون لجستیکاستفاده شد. نتایج نشان داد که در ظهور و پراکنش گونه T. kotschyanus عوامل محیطی شیب منطقه و درصد نیتروژن خاک بیشترین تآثیر را دارد و ا ز بین عوامل محیطی، درصد شیب منطقه بیشترین نقش را در ظاهر شدن گونه A. gossypinus داشتهاست. ارزیابی مدل های به دست آمده با استفاده از ضریب کاپا حاکی از آن است که مدل رگرسیون لوجستیک قادر به پیش-بینی رویشگاه هر دو گونه در سطح بسیار خوب بوده است. با این تفاوت که در مورد گونه A. gossypinus ضریب کاپا (k=0/83) اندکی بالاتر از گونه T. kotschyanus (k=0/68) بوده است. این میتواند به دلیل تراکم بالاتر گونه A. gossypinus و سطح بیشتری که نسبت به گونه T. kotschyanus در منطقه اشغال کرده است باشد.

کلیدواژه ها

رگرسیون لجستیک، مراتع طالقان، Astragalus gossypinus ، Thymus kotschyanus

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.