بر عملکرد رشد و ترکیبات (Eisenia fetida) تاثیر سطوح مختلف کرم خاکی بیوشیمیایی بدن ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه
  • کد COI اختصاصی: NRCCONF01_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خادمی حمیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاوس، گلستان، ایران

محمد هرسیج

استادیار، گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاوس، گلستان، ایران

حجت الله جعفریان

دانشیار، گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاوس، گلستان، ایران

محمد فرهنگی

استادیار، گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاوس، گلستان، ایران

چکیده

این آزمایش با هدف بررسی استفاده از کرم خاکی (Eisenia fetida) زنده به عنوان مکمل غذایی بر عملکرد رشد و ترکیبات لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان طراحی شد. ماهیان با میانگین وزنی 58 گرم در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تیمار و هریک با 3 تکرار جایابی شدند. ماهی قزلآلا با سطوح مختلف صفر، 25، 50 و 75 درصد (شاهد، T2, T1 و T3) جیره غذایی (با احتساب 50 % رطوبت) از کرم زنده به مدت 8 هفته استفاده نمودند. پایان آزمایش، عملکرد رشد و آنالیز ترکیبات بیوشیمیاییبدن انجام شد. مقایسه میانگین های بدست آمده از وزن نهایی، افزایش وزن، درصد رشد روزانه و نرخ رشد ویژه نشان از اختلافمعنی دار آماری بین تیمارهای آزمایشی بود. بیشترین مقدار وزن نهایی در تیمار 2 (/62±109/240 گرم) و کمترین آن در تیمار شاهد (/21±89/021 گرم) بدست آمد. مقدار پروتیین و چربی لاشه بین تیمار شاهد و تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی دار آماری داشت. بیشترین مقدار پروتیین و چربی لاشه بترتیب در تیمار 2 و 1 برابر 0/29±66/12 درصد و 0/7±25/73 درصد بود. نتایج نشان داد که استفاده از 50 درصد کرم زنده به جای جیره پایه میتواند باعث بهبود رشد و ترکیبات لاشه شود.

کلیدواژه ها

ماهی قزل آلای رنگین کمان، کرم خاکی، پارامترهای رشد، ترکیبات شیمیایی بدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.