ارزیابی توانمندسازی جوامع محلی در راستای دستیابی به اکوتوریسم پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه
  • کد COI اختصاصی: NRCCONF01_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام الدین غلامی

استادیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

جواد قاسمی

استادیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

چکیده

اکوتوریسم یکی از ارکان مهم صنعت توریسم است که توجه گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است. همچنین آنچه در ایننوع گردشگری اهمیت بسیار دارد، موضوع پایداری است که به تامین منصفانه نیازهای نسل حاضر و آتی تاکید دارد.توانمندسازی موثرترین روشی است که از طریق آن جامعه محلی میتواند اکوتوریسم را به شیوه ای پایدار توسعه دهد و درنتیجه احتمال موفقیت بنگاه های گردشگری را افزایش دهد. از سوی دیگر باید توجه داشت که توانمندسازی گروه های محلیبه همراه برخی دیگر از اصول ارزش محور مانند حفظ و آموزش محیط زیست، حفظ تنوع فرهنگی، توسعه اقتصادی و اخلاقیاتبه طور گسترده ای در مفهوم اکوتوریسم نهفته است و یا به عبارت دیگر توانمندسازی جوامع میزبان یکی از اصول اکوتوریسماست. با توجه به اهمیت توانمندسازی جوامع محلی برای دستیابی به توسعه پایدار اکوتوریسم ارزیابی میزان توانمندی جوامعمحلی که به نحوی درگیر اکوتوریسم نیز اهمیت فراوانی دارد. به همین دلیل این مقاله به معرفی چرخ توانمندسازی به عنوانچارچوبی برای ارزیابی توانمندسازی می پردازد. این چارچوب و همچنین شاخص های پیشنهادی آن میتواند برای بررسی وارزیابی توانمندی مردم محلی در زمینه اکوتوریسم فراهم کند. همچنین این چارچوب ضمن داشتن دیدگاهی کلنگر میتواندبه درک جامع از اکوتوریسم پایدار کمک کند و در عین حال به دلیل عملیاتی بودن آن به ویژه در بخش توانمندسازی میتواندزمینه ساز پژوهش های کاربردی در زمینه اکوتوریسم و دستیابی به توانمندی مردم محلی و همچنین پایداری اکوتوریسم درکشور شود.

کلیدواژه ها

توانمندسازی، جوامع محلی، پایداری، اکوتوریسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.