ارزیابی شدت فرسایش خاک و تولید رسوب با استفاده از مدل MPSIAC و EPM (مطالعه موردی : حوزه دهکهان استان کرمان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه
  • کد COI اختصاصی: NRCCONF01_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس راهدان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه احیا مناطق خشک و کوهستانی، دانشگاه تهران

فاطمه غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه احیا مناطق خشک و کوهستانی، دانشگاه تهران

چکیده

مطالعات فرسایش خاک با روشهای مختلف انجام می شود در این راستا از دو مدل EPM و MPSIAC با هدف برآورد مقدارتولیدی فرسایش و رسوب در حوزه دهکهان واقع در استان کرمان استفاده شد. به طور کلی مطالعات مربوط به فرسایش ورسوب در سه مرحله مطالعات مقدماتی، مطالعات صحرایی و رزمایشگاهی انجام شده است. حوزه مورد نظر به چهار واحد کاریتقسیم بندی شده و به طور جداگانه مقدار فرسایش و رسوب هر واحد محاسبه گردید. نتایج بررسی ها نشان میدهد که مدلMPSIAC شدت متوسط تولید رسوب و فرسایش را به ترتیب 369.34 و 369.26 متر مکعب در کیلومتر مربع و مدل EPM مقدار رسوب و فرسایش را به ترتیب 256.56 و 618.87 برآورد می کند. مطابق با بازدیدهای به عمل آمده نتایج مربوط به مدل EPM غیر منطقی به نظر رسیده و نتایج حاصل از مدل MPSIAC نتایج واقعی تری می باشد. همچنین مهمترین عوامل در بروز فرسایش و رسوب بررسی شد که مطابق با نتایج به دست آمده عامل رواناب، فرسایش حوزه آبخیزبالادست و عامل استفاده از زمین مهمترین علل فرسایش و تولید رسوب در هریک از واحدهای اراضی می باشند.

کلیدواژه ها

حوزه دهکهان، MPSIAC, EPM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.