مطالعه خاصیت خود ترمیمی پوشش اکسید تیتانیوم در حضور ممانعت کننده بنزوتری آزول در محیط 3/5% کلرید سدیم به روش طیف نگاری امپدانس الکتروشیمیایی (EIS9

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی خوردگی ایران
  • کد COI اختصاصی: INCC11_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمرتضی مدنی

دانشگاه شهید باهنر کرمان هسته تولید و جداسازی مواد

مریم احتشام زاده

حسن هاشمی پور رفسنجانی

چکیده

مقاومت به خوردگی موثر ترکیبات کروماته تنها به خاطر ویژگیهای ممانعتی یا پسیو بودن لایه ضخیم اکسید - هیدروکسید در سطح فلز نیست بلکه پوشش های کروماته دارای ویژگی خودترمیمی می باشند که آسیب های شیمیایی یا مکانیکی که به پوشش وارد میشود را ترمیم می کنند. متاسفانه ویژگی اکسیداسیون قوی ترکیبات کروماتته منجر به سرطان زا و مضر بودن این ترکیبات شده است پوششهای حاصل از روش سل - ژل نوید دهنده پیش عملیاتهای محیط دوست برای زیرلایه های فلزی هستند، با این وجود زمانی که این پوشش ها به طور جزئی دچار آسیب می شوند پوشش های سل - ژل خاصیت خودترمیمی موثری از خود نشان نمی دهند بنابراین وارد کردن یک عامل ایجاد کننده مقاومت در برابر خوردگی در پیش عملیات می تواند یک راه ممکن برای اطمینان حاصل کردن از بهبود مقاومت به خوردگی در این سیستم ها باشد . در این تحقیق از بنزوتری آزول به عنوان عامل ضدخوردگی در پوشش اکسید تیتانیم استفاده شد. به منظور ارزیابی خاصیت خودترمیمی پوشش در حضور ممانعت کننده نمونه های پوشش اکسید تیتانیم ایجاد شده به روش سل - ژل در حضور و غیاب ممانعت کننده در زمانهای غوطه وری 1 ،24 و 48 ساعت تحت آزمون طیف نگاری امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) قرار گرفتند. مورفولوژی و ساختار سطح پوشش توسط آنالیز SEM,EDS,XRD مورد بررسی قرار گرفت که نتایج آنالیزها حاکی از یکنواخت و متخلخل بودن پوشش و حضور فاز آناتاز در پوشش می باشد. متخلخل بودن سطح پوشش از این جهت که محل مناسبی برای بارگذاری ممانعت کننده فراهم می کند مناسب است و منجر به بهبود مقاومت به خوردگی می شود.

کلیدواژه ها

خودترمیمی، طیف نگاری امپدانس الکتروشیمیایی (EIS9)، ممانعت کننده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.