آنالیز فیزیکی پسماند خانگی منطقه پنج شهر اصفهان (95-96)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NEWCONF04_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2413
نویسندگان
کارشناس مهندسی عمران و رییس اداره خدمات شهری شهرداری اصفهان
کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی و ناظر عالی اداره خدمات شهری شهرداری اصفهان
کارشناس بهداشت محیط و ناظر عالی اداره خدمات شهری شهرداری اصفهان
کارشناس ارشد محیط زیست و ناظر عالی اداره خدمات شهری شهرداری اصفهان
چکیده
افزایش تولید انواع پسماندها و گرایش بشر امروزی به مصرف منابع باعث شده است مدیریت دقیق پسماندهای تولیدی و استفاده از روشهای نوین و کارآمد بیش از همیشه تاریخ در نظر مدیریت شهری بخصوص در کلان شهرها مهم و دارای اولویت جلوه کند. برای داشتن یک مدیریت اصولی و موثر نیاز به داشتن اطلاعات پایه و آمار و داده های مناسب است و شاید اولین قدم در مدیریت پسماند شهری آنالیز فیزیکی پسماندهای تولید شده و شناسایی اجزاء آن است تا در مراحل لعد بتوان برای هر جزء برنامه های خاص خودش را طراحی و اجرا کرد. دهقانی و همکاران پتانسیل بازیافت پسماند شهر تهران را بررسی کرده و اعلام کردند %37 مقوا و کاغذ، %25 پلاستیک، %13 فلزات و %4 شیشه اجزاء جزء قابل بازیافت زباله شهر تهران است(دهقانی و هماکاران- .(1388 ژایو و همکاری طی مطالعهای به این نتیجه رسیدند که ذرات بیش از 8 میلیمتر موجود در زباله شهری برای اصلاح خاک در کاربریهای کشاورزی مناسب هستند .(Zhao & et. Al. -2012) پورخباز و همکاران نیز پسماند شهر اسدیه را بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که %76,18 مواد آلی، %3,17 کاغذ، %4,56 پلاستیک، %2,03 پت، %1,84 منسوجات، %1,84 فلزات، %1,08 شیشه و %5,58 سایر پسماندها میباشند (پورخباز و همکاران-)1391در این مطالعه پسماند خانگی منطقه پنج شهرداری اصفهان در طول سال 96-95 بصورت فصلی و از جنبه فیزیکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج بررسی گردید. جهت جمع آوری نمونه از روش تصادفی استفاده گردید و از منطقه در هر فصل دو نمونه (یک نمونه از پست زرد و یک نمونه از پست سبز) برداشت گردید 8) نمونه در سال). اندازه هر نمونه بسته به جمعیت، وسعت، تعداد خانوار و تراکم منطقه تعیین گردید. سپس اجزاء نمونه ها بصورت فیزیکی تجزیه و تحلیل گردیده و ثبت شد. نرمال بودن داده ها توسط آزمون کلموگروف-اسمیرنوف و همبستگی داده ها توسط آزمون پیرسون بررسی شد. سپس درصد اجزاء مختلف تعیین و سرانه های تولید زباله محاسبه گردید. طبق این مطالعه داده های جمع آوری شده نرمال بوده و فاقد هرگونه همبستگی میباشند. از 88 تن زباله تولیدی روزانه در منطقه پنج اصفهان %73,1 مواد آلی، %11,5 پسماند خشک قابل بازیافت، %7,09 پسماند خشک غیرقابل بازیافت، %7,75 شیرابه و درصد اندکی را پسماند ویژه و پسماند عفونی تشکیل میدهد. سرانه تولید زباله در منطقه پنج شهر اصفهان به ازاء هر نفر 590 گرم در روز، به ازاء هر خانوار تقریبا 2,34 کیلوگرم در روز و ازاء هر مترمربع 1 گرم در روز میباشد. نتیجه کلی که این مطالعه دربر داشت لزوم تمرکز مدیریت شهری اصفهان بر روی تفکیک از مبدا پسماند خشک قابل بازیافت بخصوص نظر به بالا بودن درصد اختلاط پسماند خشک موجود در زباله، مدیریت در جهت کاهش تولید و مصرف کیسه نایلون در منطقه پنج و مدیریت جمع آوری و دفع پوشک بهداشتی در این منطقه میباشد. همپنین با توجه به بالاتر بودن سرانه تولید زباله منطقه پنج شهر اصفهان نسبت به استاندارد جهانی آن، نیاز به کاهش تولید زباله و فرهنگسازی در این خصوص بسیار مهم خواهد بود.کلیدواژه ها
پسماند- آنالیز- خدمات شهری- مدیریت پسماند- سرانه- زباله- بازیافتمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.