بررسی تاثیر امواج فراصوت بر میزان کلروفیل و محتوای نسبی آب برگ لوبیا چشم بلبلیVigna sinensis در شرایط تنش خشکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF04_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منوچهر قلی پور

عضو هیات علمی گروه زراعت دانشگاه شاهرود

شیما کریمی فرد

دانش آموخته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه شاهرود

سامان محروقیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه شاهرود

حمید عباس دخت

عضو هیات علمی گروه زراعت دانشگاه شاهرود

چکیده

به منظور بررسی تاثیر امواج فراصوت بر میزان کلروفیل و محتوای نسبی آب برگ لوبیا چشم بلبلی (Vigna sinensis) در شرایط اعمال تنش خشکی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود در سال 1393 انجام گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل تنش خشکی -1) عدم تنش-2 قطع آبیاری در مرحله خمیری - 3 قطع آبیاری در مرحله گلدهی) و امواج فراصوت 0) ، 1/5 ، 3/5 ، 5/5 و 7/5 دقیقه) بودند. نتایج نشان داد کاربرد امواج فراصوت به مدت 3/5 دقیقه در شرایط اعمال تنش خمیری باعث افزایش میزان RWC به میزان 33/3 درصد نسبت به تیمار تنش گلدهی در شرایط عدم اعمال فراصوت گردید. کاربرد امواج فراصوت به مدت 1/5 دقیقه در شرایط اعمال تنش گلدهی باعث افزایش 28/5 درصدی کلروفیل برگ نسبت به تیمار عدم امواج در شرایط اعمال تنش گلدهی گردید. این در حالی بود که امواج دهی بذور به مدت 7/5 دقیقه در شرایط عدم تنش و تنش خمیری باعث کاهش کلروفیل برگ به ترتیب به میزان 36 و 39/1 درصد نسبت به امواج دهی به مدت 3/5 دقیقه گردید . بر اساس نتایج این آزمایش کاربرد امواج فراصوت از طریق تسریع فرآیندهای موثر در جوانه زنی باعث تسریع استقرار گیاه می گردد که این امر به نوبه خود می تواند خسارات ناشی از تنش را بهبود بخشد. همچنین نتایج آزمایش ما نشان داد مدت زمان بالای صوت دهی می تواند تاثیر منفی به دنبال داشته باشد.

کلیدواژه ها

التراسونیک، تنش مرحله خمیری، تنش مرحله گلدهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.