بررسی ارتباط بین پارامترهای هواشناسی و آلاینده های شاخص کیفیت هوا
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NEWCONF04_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1386
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست (گرایش آلودگی های محیط زیست)، موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر، مشهد، ایران
استادیار، گروه محیط زیست، موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر، مشهد، ایران
استاد، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
امروزه آلودگی هوا، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی و محیط زیست به شمار می آید و در نتیجه جهت کاهش اثرات ناشی از آن باید پارامترهای موثر بر این پدیده را بخوبی شناسایی نمود. از جمله پارامترهای مهم در تعیین میزان آلودگی هوا می توان به آلاینده های شاخص کیفیت هوا و همچنین داده های هواشناسی اشاره نمود. لذا این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بین پارامترهای هواشناسی و آلاینده های شاخص کیفیت هوا انجام شد. این تحقیق یک مطالعه مروری است که در مورد بررسی ارتباط پارامترهای هواشناسی و آلاینده های شاخص کیفیت هوا با کلمات کلیدی Air pollution، Particulate pollutants، Meteorological variables، Air Quality Index در پایگاه های معتبر داخلی و خارجی انجام گرفت و در مجموع تعدادد 60 مقاله که مرتبط با موضوع مورد تحقیق بودند، استفاده گردید. با توجه به ارتباط برخی از پارامترهای هواشناسی و آلاینده ها، مشخص گردید که عناصر جوی می توانند در میزان آلایندگی هوای شهرها موثر واقع شوند. بنابراین می توان با در نظر گرفتن محل احداث کارخانه از لحاظ شرایط جوی و جهت باد و یا پستی و بلندی و دیگر عوامل ناشی از آن، انتقال و تاسیس کارخانه ها یا کارگاه های صنعتی در شهرک های صنعتی اطراف شهر، ایجاد و توسعه کمربندهای سبز و افزایش جنگلکاری به کاهش غلظت آلاینده های در جو و بهبود وضعیت آلوده شهرها کمک کینم. زیرا که مشخص نبودن و قابل پیش بینی نبودن عناصر هواشناسی و عدم تخمین عددی این پارامترها کنترل ما را در مهار آلودگی کاهش می دهد.کلیدواژه ها
آلودگی هوا، آلاینده های معیار، شاخص کیفیت هوا (AQI)، پارامترهای هواشناسیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.