مطالعه مرورى و قیاسى بررسى آناتومى چشم شتر یک کوهانه
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: IVSC12_196
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 749
نویسندگان
دانشجوی دکترای عمومی دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه سمنان
دانشیار گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه سمنان
چکیده
شترها خانواده اى از راسته زوج سمان و زیر راسته پینه پایان هستند. شترهاى یک کوهانه و دوکوهانه از گونه هاى بومى آسیا ، شمال آمریکا و آفریقا به شمار مى روند که با توجه به خصوصیات منحصر به فرد هر گونه تراکم آن ها در هر منطقه متفاوت است. براى مثال شتر هاى دوکوهانه با توجه به ساختمان بدنى خود بیشتر در مناطق سرد و خشک همچون مغولستان یافت مى شوند درحالى که محل زندگى اغلب شتر هاى یک کوهانه در مناطق گرم و خشکى همچون آفریقاى شمالى و خاورمیانه مى باشد. با کمى توجه مى توان پى برد که شرایط زندگى براى این دو گونه به صورتى است که آن هار ا نیازمند سازگارى هاى مورفولوژیکى و آناتومیکى خاصى کرده است تا در رویارویى با شرایط سخت این اقلیم ها توانمند باشند . از آن جایى که چشم ها مهمترین ابزار ارتباط با محیط براى این دو گونه به شمار مى روند در این مطالعه سعى شده است که با مرورى بر ساختار آناتومیکى کره چشم و ضمایم آن در شتر یک کوهانه به برخى از این سازگارى ها و اهمیت این عضو به طور جامع پى برده شود.بررسى برخى از نتایج مطالعات محققین نشان مى دهد که چشم شتر یک کوهانه کروى شکل و تا حد زیادى شبیه چشم نشخوارکنندگان مخصوصا گاو است هرچند برخلاف آن فاقد لایه درخشان (تپتوم) مى باشد.چشم شتر داراى پلک سوم است که در حین عملکرد خود به طور کامل سطح قرنیه را پوشش مى دهد و نسبت به همتاى خود در دام هاى دیگر فعالیت بیشترى دارد. مى توان گفت این ویژگى از خصوصیات ضرورى اى است که زندگى در کویر براى این گونه ایجاب مى کند.کلیدواژه ها
آناتومى، چشم، شتر یک کوهانهمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.