بررسی خوردگی آرماتور فولادی در بتن ساخته شده با افزودنی الیاف پلی پروپیلین در محیط خلیج فارس

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی خوردگی ایران
  • کد COI اختصاصی: INCC11_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2084
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کاکویی

کارشناس ارشد خوردگی، دانشگاه کیش

ابوالقاسم دولتی

دکترای مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

از روشهای مناسب جلوگیری از خوردگی آرماتورها و بهبود خواص مکانیکی بتن، افزودن مواد مختلف جهت کاهش نفوذپذیری یونهای مخرب در زمینه بتن است. در سالهای اخیر مشاهده شده است که افزودن الیاف روشی موثر برای کنترل خوردگی آرماتورها در بتن است در این تحقیق از الیافت پلی پروپیلن به عنوان ماده افزودنی در ساخت بتن استفاده گردیده و میزان خوردگی آرماتور بتن در اندازه ها و نسبتهای حجمی مختلف الیاف پلی پروپیلن مقایسه شد. با افزایش مقدار الیاف از 0 تا 2 کیلوگرم بر متر مکعب، از نظر ترمودینامیکی پتانسیل آرماتور مثبت تر شده و در نمونه های ساخته شده با نسبت حجمی الیاف 5/1kg.m-3 نتایج بهتری مشاهده گردید. همچنین نمونه هایی از مساه سمرجانی جزیره کیش ساخته شده و فرایند خوردگی میلگرد در بتن با نمونه های بتنی ساخته شده از ماسه سیلیسی مقایسه شد. مشاهده شد که ماسه مرجانی دارای پتانسیل خوردگی منفی تر در مقایسه با بتن های حاوی ماسه سیلیسی می باشد و میزان خوردگی این بتن دو برابر بتن های مشابه سیلیسی است و برای ساخت بتن و مصرف در سازه های بتنی در شرایط اقلیمی خلیج فارس مناسب نمی باشد با مقایسه اندازه الیاف استفاده شده برای ساخت نمونه، الیاف پلی پروپیلن با اندازه 12 میلی متر برای استفاده در مصارف بتنی شرایط اقلیمی خلیج فارس توصیه می شود.

کلیدواژه ها

خوردگی آرماتور، بتن، الیاف پلی پروپیلن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.